Pashouders en de mogelijkheden in het onderwijs

Toegangspasjes worden steeds populairder. Vroeger had iedereen een eigen sleutel en daarmee kon je dan ergens binnenkomen. Tegenwoordig kan het allemaal veel makkelijker, een scan met je pasje langs een sensor en de deur gaat open. Veel bedrijven en organisaties kiezen tegenwoordig voor deze manier. Het is namelijk een relatief goedkope manier en soms nog wel veiliger dan een sleutel. Ook in het onderwijs bieden de pashouders veel mogelijkheden:

 

Identificeren

Je kan je tegenwoordig makkelijk identificeren via een pasje. De meeste pasjes hebben namelijk een foto en gegevens van je op het pasje staan. Dit zie je bijvoorbeeld goed terug op scholen. Op sommige scholen heb je soms duizenden mensen, maar niet al die mensen zijn welkom op gebieden die alleen toegankelijk zijn voor personeel. Door het gebruik van een toegangspas kan je jezelf makkelijk identificeren voor de beveiliging en dan kan de beveiliger je er makkelijk doorlaten. 

 

Opbergen

De meeste leerlingen houden hun pasjes gewoon in hun portemonnee, maar als je nou om de tien minuten ergens je pasje voor nodig moet hebben dan is niets vervelender dan elke keer je portemonnee te moeten pakken. Daarom hebben ze tegenwoordig pashouders, je hebt pashouders in verschillende soorten en maten. Zo heb je houders die je makkelijk aan je broek vast kan maken. Deze zijn voornamelijk handig, als je je pas moet scannen voor een deur bijvoorbeeld. Je kan dan door middel van een elastiek je pasje naar voren trekken en de sensor scannen. Maar je kan ook pashouders vinden die je om je nek moet doen, zodat je je makkelijk kan identificeren. 

 

Veiligheid

Deze pashouders zorgen ook voor een stukje meer veiligheid. Ten eerste zorgt het ervoor dat je je andere pasjes minder snel kwijtraakt. Want je zou maar tientallen pasjes beheren en dan moet je elke keer zoeken naar het goede pasje en maar hopen dat de rest niet uit de portemonnee valt. Ten tweede heb je ook pashouders die zorgen voor een bescherming van je pasjes. Zo kunnen ze bijvoorbeeld langer meegaan, omdat het minder erg slijt. Ook zorgt een pashouder voor bescherming tegen diefstal, omdat de pashouders vastzit, kan je het niet gemakkelijk van iemand af pakken.