Hoe vind je de coach die bij jou past?

Kan jij wel wat hulp gebruiken in je leven? Wil jij van je faalangst af of heb je enorme zenuwen voor je afstudeerscriptie waar je vanaf wilt? Wil jij je zelfverzekerder voelen, je gelukkiger voelen, beslissingen nemen of misschien wel je uitstelgedrag aanpakken? Goed nieuws! Een coach kan jou begeleiden om van deze ‘patronen’ af te komen. Nu vraag jij jezelf waarschijnlijk af: hoe vind ik een coach? En waar moet ik op letten in de keuze van een coach? Lees in dit artikel antwoord op deze vragen!

 

Hoe vind ik een coach?

Wanneer jij op zoek gaat naar ‘hoe vind ik een coach’, heb je de eerste stap naar coaching al gezet. Goed voor jou! Want coaching kan je helpen je doelen te bereiken. Het eerste wat in je opkomt is natuurlijk het gebruik van een zoekmachine: ‘waar vind ik een coach’? Je zult ongetwijfeld enorm veel websites als resultaat krijgen die jou iets vertellen over coaching, jou een coach opleiding aanbieden en hier en daar een aantal coaches. Maar hoe zorg je er nou echt voor dat je gericht die coach krijgt waarnaar je op zoek bent?

 

Het coaching platform Coach Circle is in het leven geroepen om jou te helpen in deze zoektocht. Via de handige zoekfilter maak jij snel een selectie in de coaches die bij jou passen op basis van locatie, coaching thema, ervaring en soorten coaching die ze aanbieden. Ben jij helemaal fan van een bepaalde coaching methodiek omdat je tegen bent gekomen toen je bezig was met je research. Ook daar kun jij op filteren en direct online een coach boeken. Wel zo makkelijk!

Waar moet je op letten in de keuze van een coach?

Als jij de keuze hebt gemaakt om in coaching te gaan is de klik eigenlijk het allerbelangrijkste om op te letten. Je gaat persoonlijke onderwerpen bespreken met de coach van jouw keuze en dat betekent dat jij een goed gevoel moet hebben en iemand moet vertrouwen! Om gevoel te kunnen krijgen bij een coach heeft Coach Circle daarom de voorwaarde gesteld dat een coach een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek beschikbaar stelt. 

 

Voordat je echter een kennismakingsgesprek gaat plannen is het handig om te weten wat je zoekt. De belangrijkste criteria om over na te denken en te checken zijn: wil je offline of online coachen? hoeveel ervaring wil je dat een coach heeft? Hoe zijn de ervaringen van coachees die jou voorgingen?

 

Let op dat een coach een erkende opleiding en/of certificering heeft. Dit zegt iets over hoe serieus een coach met zijn/haar vak bezig is!