Met Google marketing gebruikt u de grootste zoekmachine in uw voordeel

Wist u dat u door Google marketing toe te passen het aantal klanten dat u heeft aanzienlijk kunt vergroten? De grootste zoekmachine van de wereld geeft namelijk een aantal manieren waarop u hen kunt gebruiken om uw producten, diensten of bedrijf onder de ogen van miljoenen bezoekers kunt brengen. Google is niet alleen een enorm bedrijf, het is ook een opstap naar het bereiken van een specifieke doelgroep. Dat komt doordat iedere zoekopdracht wordt geregistreerd en daar plukt u de vruchten van. Hoe? Dat leest u hier.

 

Wat is Google marketing precies?

Het valt u misschien nauwelijks nog op, maar Google biedt een groot aantal manieren aan waarop u producten en diensten kunt kopen. Zo zijn er allereerst de advertenties in de zoekresultaten die altijd bovenaan staan en die u geen antwoord geven, maar die u iets verkopen dat te maken heeft met de zoekterm die u hebt ingetypt. Verder zijn er vaak ook banners die u ziet boven- en onderaan bepaalde pagina’s die u aan kunt klikken. Vaak proberen deze u iets te verkopen wat te maken heeft met uw zoekgeschiedenis. Als laatste is er Google Shopping, een platform waar iedereen die producten wil verkopen deze kan uploaden en promoten. Er zijn dus voldoende manieren waarop Google en haar bekendheid u kunnen helpen om meer geld te verdienen.

 

Wat is Google Adwords?

Google is tot op heden de meest gebruikte webpagina en dagelijks zijn er 3,5 biljoen bezoekers die een zoekopdracht intypen. U kunt Google Adwords gebruiken om uw producten naar voren te brengen bij deze gebruikers van de zoekmachine. Het is één van de bekendste onderdelen van Google marketing en ook vrij gemakkelijk te gebruiken. De meeste online marketing bureaus helpen u graag met het opzetten van een Google Adwords campagne. Daarmee kunt u zeer gericht adverteren, want uw advertentie komt alleen naar voren als er bijvoorbeeld een zoekopdracht wordt doorgegeven op een zoekwoord die u heeft aangegeven. U kunt adverteren met een ad boven de zoekresultaten of u kunt voor een banner kiezen op één van de miljoenen websites van het Google displaynetwerk.

 

Wat is Google Shopping?

Als u een account heeft bij Google Adwords, dan kunt u ook uw Google Shopping campagne adverteren. Dit is een platform waarop u producten kunt plaatsen en deze onder de mensen kunt brengen. Voor gebruikers is Google Shopping bijzonder handig, want ze zien in één oogopslag welke winkel het goedkoopste product verkoopt. Door iemand die Google marketing wil gebruiken is Google Shopping ook ideaal, omdat u uw product op die manier aan iedereen die daar in Google naar zoekt onder ogen kunt brengen en niet alleen aan de bezoekers van uw website. Alle advertenties zijn hetzelfde en hebben een afbeelding, een prijs, een titel en een klein stukje productinformatie. 

 

Google marketing uitbesteden

U kunt uw Google marketing het beste uitbesteden aan de specialisten. Voor een relatief klein bedrag kunnen zij voor u aanzienlijk meer werk binnen brengen en u uitleg geven over hoe u uw Google marketing daarna zelf verder oppakt.