Carrièretips: 3 handige trainingen die goed staan op je cv

Het gaat sinds enkele jaren weer goed met de Nederlandse economie en de vraag op de arbeidsmarkt is dan ook flink toegenomen. Dit wil echter niet zeggen dat wie op zoek is naar een leuke baan, geen last heeft van concurrentie. Wie na zijn studie direct een interessante baan wil vinden, doet er daarom goed aan zich te onderscheiden middels een top cv. Door middel van cv-building, het versterken van je cv met onder andere werkervaring en handige trainingen, zorg je ervoor dat je andere kandidaten voorblijft. Wie naast een diploma nog aantoonbare extra kwaliteiten heeft, valt immers op bij potentiële werkgevers. Bovendien zal een bedrijf eerder voor je kiezen, wanneer zij minder tijd hoeven te besteden aan het inwerktraject. Wil jij ook gezien worden door werkgevers en klaar zijn voor de arbeidsmarkt? Volg dan deze 3 handige trainingen die goed staan op je cv!

1. Train je gesprekstechnieken

In bijna iedere functie is het belangrijk om te beschikken over goede communicatieve vaardigheden. Er zijn dan ook bijna geen vacatures te vinden waarin de eis dat je hierover beschikt, niet wordt genoemd. Natuurlijk geven alle sollicitanten in de sollicitatiebrieven aan dat zij op communicatief vlak over de nodige vaardigheden beschikken. De vraag is echter hoe je dat, zeker als starter, eigenlijk kunt aantonen. Want wat zijn eigenlijk goede communicatieve vaardigheden en hoe verkrijg je deze? Het volgen van een training gespreksvaardigheden is een goede manier om je communicatieve vakkundigheid te versterken. Tijdens een dergelijke training leer je niet alleen goede vragen te stellen, maar ontdek je ook hoe je middels communicatie de juiste sfeer kunt creëren. Ook het motiveren van je gesprekspartner en beter leren luisteren komt aan bod. Werkgevers zullen het dan ook zeker waarderen wanneer jij een dergelijke training op je cv hebt staan!

2. Ontwikkel SEO kennis

Bij bijna alle bedrijven vindt een steeds groter deel van de bedrijvigheden tegenwoordig online plaats. Ook voor het verkrijgen van klanten zijn steeds meer organisaties afhankelijk van de online zichtbaarheid. Om goed gevonden te worden via zoekmachines zoals google, is het belangrijk dat de website SEO geoptimaliseerd wordt. Medewerkers die kennis hebben van SEO zijn daarom voor de meeste bedrijven extra waardevol. Een SEO training geeft jou de kennis en vaardigheden die nodig zijn om de online zichtbaarheid van bedrijven te vergroten. Dankzij een dergelijke SEO training kun jij jouw nieuwe werkgever helpen om bovenaan in google te komen. Het volgens van een SEO training of cursus is daarom niet alleen ontzettend leerzaam, maar ook goed voor op je cv.

3. Citrix trainingen

Ook het volgen van een Citrix training is een geweldige aanvulling voor op je cv. Citrix is een ICT-oplossing die het mogelijk maakt om werkomgevingen eenvoudiger te beheren en beveiligen. Steeds meer bedrijven maken gebruik van deze handige technologie, dus wie goed kan omgaan met Citrix heeft bij veel bedrijven een streepje voor. Het loont dus om je te verdiepen in deze complexe software en middels trainingen de nodige certificaten te behalen.