Vier beroepen voor thrillseekers

Tegenwoordig heb je geld nodig om te leven. Een dak boven je hoofd, eten en drinken, zelfs het openbaar vervoer; het kost allemaal geld. Daarom werken de meeste mensen ook. Maar hoe zorg je er nou voor dat dit leuk blijft? Door adrenaline natuurlijk! Maar welke beroepen zorgen nou voor de beste adrenalineboost?

1 Politieagent

Natuurlijk hoop je dat je als politieagent zo min mogelijk adrenaline hebt. Dat betekent namelijk dat de stad waar je verantwoordelijk voor bent rustig en veilig is. Natuurlijk is dat een utopie en zijn er altijd wel dingen die voor de nodige adrenaline zorgen. Denk maar aan aanhoudingen van verkeersduivels en winkeldieven of het reageren op een inbraakalarm.

2 Brandweerman

In principe wil je als brandweerman, net als wanneer je agent bent, dat je niets te doen hebt. Brand verwoest en zorgt voor paniek. Maar vanaf het moment dat het brandalarm afgaat begint je hart al sneller te kloppen. Adrenaline giert door je lijf wanneer je een brandend huis in rent om de hond te redden.

3 Dakwerker

Een van de meest voorkomende angsten is hoogtevrees, maar ook zonder hoogtevrees is het werken op grote hoogtes niet zonder gevaar. De naam van het beroep verklapt het al, maar als dakwerker doe je allerlei werkzaamheden op het dak. Een nieuw dakdek aanleggen, een airco-unit plaatsen, noem maar op. Gelukkig hoef je je tegenwoordig niet echt druk meer te maken over vallen, er is namelijk een legio aan mogelijkheden op het gebied van valbeveiliging. Mocht je je daarna nog druk maken hebben we hier een aantal tips voor veilig werken op hoogte.

4 Astronaut

Het is voor menig kind een droom, maar wat is er nou mooier en spannender dan de ruimte in te gaan? Als astronaut zit je in een voertuig dat voornamelijk bestaat uit een grote brandstoftank met een vlam er onder. Wanneer je dan eindelijk opstijgt krijg je de wereld aan G-krachten om je oren. Als dat je hart niet sneller laat kloppen weet ik het ook niet.