De beste carrièretips

Yes, eindelijk afgestudeerd! Nu gaat het echte werk beginnen… Op zoek naar een échte baan, maar waar moet je beginnen? Hoe ga je zoeken en wat vergroot jouw kansen om op gesprek te mogen? We hebben wat tips voor je verzameld, zodat jij jouw carrière een goede start kan gaan geven!

 

  1. Goede CV

Het klinkt erg voor de hand liggend inderdaad, maar toch is het zo dat er door veel afgestudeerden erg weinig tijd gestoken wordt in het maken van een goede CV… Steek hier absoluut veel tijd en zorg in en laat jouw CV ook beoordelen door (kritische) mensen uit jouw omgeving. Naast een goede CV is een pakkende sollicitatiebrief natuurlijk ook erg belangrijk! Bedenk goed wat er van je gevraagd wordt bij het bedrijf waar je solliciteert en speel hier op in door een passende brief te schrijven!

 

  1. Selectie maken

Is er veel wat jij leuk vindt? Of juist te weinig? Zorg dat je nagaat wat echt het beste bij jou past en waar jouw kans om aangenomen te worden groter is. Als je een hele specifieke opleiding hebt gedaan, zal het wat makkelijker zijn om te bedenken welke kant je op wil gaan. Maar heb je een brede opleiding gevolgd, dan is het vaak ook handig om te bedenken bij wat voor bedrijf je wil werken in plaats van vol te focussen op wat voor functie je wil gaan uitoefenen.

 

  1. Oude stage-adressen

Niet alle studenten zullen een fijne herinnering hebben aan hun stage periodes gezien het mini-salaris… Dit is het moment om te profiteren van die periodes! Zat er een bedrijf tussen waar het, ondanks het mini-salaris, erg prettig werken was? Neem gewoon contact op met ze en wie weet hebben ze wel een mooie baan voor je in de aanbieding!

 

  1. Check specifieke vacaturesites

Weet jij precies waar je naar op zoek bent? Bezoek dan eens wat specifiekere vacaturesites in plaats van de grote bekende sites. Misschien is het aanbod wat kleiner, maar de kans dat je hier vindt wat je zoekt is vaak wel groter! Heb je bijvoorbeeld een BI & Big Data opleiding gevolgd, kijk dan eens op een vacaturesite die zich hierop focust…

 

  1. Stel iedereen op de hoogte

Een goed netwerk is natuurlijk erg belangrijk! Hoe meer mensen jou kunnen helpen aan een nieuwe baan, hoe beter! Stel daarom iedereen in jouw omgeving ervan op de hoogte dat jij op zoek bent naar een nieuwe baan. Wie weet ontvang jij binnenkort wel uit het niets een uitnodiging van de perfecte baan voor na je studie!