Is beleggen tijdens studeren een mogelijkheid?

Vaak wordt gedacht dat beleggen alleen interessant is voor rijke gepensioneerden. Deze gedacht is echter niet meer van deze tijd! Er zijn steeds meer jongeren en studenten, die een deel van hun inkomsten investeren in beleggingen. Deze beleggingen kunnen in verschillende vormen gedaan worden. Denk bijvoorbeeld aan een belegging in aandelen, een belegging in obligaties, een belegging in crowdfunding, enzovoorts. Op deze manier vind je altijd een belegging, die bij je risicoprofiel en vermogen past. Een nadeel van het leven als student, is het feit dat je vaak relatief weinig eigen vermogen hebt. In dit artikel vertellen we je meer over de kansen om te gaan beleggen.

Beleggen om een potje bij elkaar te sparen voor laten

Voordat je beleggen overweegt, is het belangrijk om je bewust te zijn van de risico’s. Je loopt altijd het risico een deel van je investering te verliezen. Het kan zelfs voorkomen, dat je al je ingelegde geld verliest! Beleg om deze reden nooit met meer geld dan je kunt missen. Bij een belegging is het raadzaam om voor jezelf uit te zoeken welk type belegging het beste bij je past. Aandelen zijn vaak voornamelijk interessant wanneer je een groot eigen vermogen hebt. Crowdfunding daarentegen, kan al met een paar honderd euro!

Leer beleggen in een online cursus

Om een goede beleggingsstrategie voor jezelf op te kunnen stellen, is het raadzaam om te beginnen met een online cursus. Een cursus beleggen leert je meer over de verschillende soorten beleggingen, de risico’s die beleggen met zich meebrengt en de manier om een strategie te bepalen. Wanneer stap je in? Op welk moment stap je weer uit? Enzovoorts. Zonder een degelijke beleggingsstrategie is de kans op verlies relatief groot.

Tip: zoek naar een beleggingsclub voor studenten. In deze clubjes wordt vaak veel waardevolle kennis gedeeld. Daarbij kunnen deze mensen je helpen in de beginfase van je carrière als beleggende student.