De wereld ontdekken in je studententijd

Reizen, wie wil dat nou niet? Als je student bent, wil je veel, maar heb je helaas nog geen grote spaarpot. Ondanks je bijbaan, is het vaak nog steeds lastig om je vakantie te bekostigen. Hoe je dan toch de wereld kunt ontdekken, lees je in deze blog.

Vakantie aanbiedingen

Een vakantie kan soms goedkoper zijn dan je denkt. Als je de juiste vakantie aanbiedingen weet te vinden, kun je soms al voor 150 euro een week naar de zon. Om meer kans te hebben op goede aanbiedingen, kun je ervoor kiezen om niet tijdens de reguliere schoolvakanties weg te gaan, maar bijvoorbeeld na je tentamens als je nog een paar dagen vrij bent. Dat kan je veel geld schelen. Kies dan bijvoorbeeld voor een goedkope stedentrip naar Rome. Met een beetje geluk betaal je dan zelfs maar 50 euro inclusief vlucht en verblijf.

Stage in het buitenland

Een andere goedkope optie om meer van de wereld te zien is een stage in het buitenland. Dit is een bijzondere ervaring, omdat je dan niet alleen op vakantie gaat naar een bepaalde plek, maar je woont en werkt er ook. Het wordt een tweede thuis en je zult veel lokale mensen ontmoeten waar je hoogstwaarschijnlijk nog lang contact mee zult houden. Werk bijvoorbeeld half jaar in New York, Londen of Barcelona, staat ook nog eens goed op je CV.

Studeren in het buitenland

Studeren in het buitenland is natuurlijk ook een optie. De meeste studies hebben een minor die je zelf mag indelen met vakken in Nederland, maar ook in het buitenland. Let wel op welke bestemming je kiest. Studeren in Amerika of Australië is vaak erg prijzig. Maar ga je bijvoorbeeld naar Finland, Denemarken of Zweden, dan kun je hier gratis studeren. De overheid biedt hier namelijk gratis onderwijs voor iedereen, dus ook voor buitenlanders.

Het voordeel van studeren in het buitenland ten opzichte van een stage, is dat je heel makkelijk mensen leert kennen die ook studeren. Hiermee kun je dan ook buiten je studie leuke dingen doen en de omgeving verkennen.

Waar ligt jouw voorkeur? Stage in het buitenland, studeren in het buitenland of toch op zoek naar de goede vakantiedeals?