5x waar een goede LinkedIn profielfoto aan moet voldoen

LinkedIn is een mooie plek om jezelf te presenteren. Bijvoorbeeld als student die op zoek is naar een stageplaats of toekomstige baan. Of wanneer je stappen wilt zetten in het bedrijfsleven. Een duidelijk en compleet profiel is hierbij erg belangrijk, maar onderschat de kracht van een goede profielfoto niet. Dit maakt je profiel af en zorgt ervoor dat mensen een goed beeld krijgen van jou als persoon.

Met deze vijf fotografie tips zorg je ervoor dat jouw profielfoto aanspreekt en een positieve indruk achterlaat:


1. Rustige achtergrond

Net als op andere social media platformen is je profielfoto in eerste instantie erg klein. Hoe rommeliger de foto, hoe onduidelijker hij wordt. Zorg daarom voor een neutrale en rustige achtergrond waardoor het duidelijk om jou gaat! Dit hoeft niet meteen een effen witte achtergrond te zijn. Je kunt ook kiezen voor een kleur of een rustige omgeving.


2. Toegankelijke uitstraling

Zorg ervoor dat je op je foto uitstraalt wie je bent. Maar dat dit ook past bij de functie die je beoefent of voor ogen hebt. Je kunt je voorstellen dat profielfoto’s voor iemand met een baan in de creatieve sector anders kan zijn dan die van een jurist. Een glimlach of lach doet het altijd goed, dit zorgt ervoor dat je toegankelijk en warm oogt. Blijf in alle gevallen wel jezelf! Je wilt niet dat je op sollicitatiegesprek komt en mensen je niet herkennen omdat je totaal niet op je profielfoto lijkt.


3. Goede kwaliteit

Ondanks dat de foto klein wordt weergegeven is kwaliteit zeker belangrijk. Een uitsnede uit een smartphone foto is bijvoorbeeld al snel onscherp. En foto’s gemaakt in een donkere omgeving hebben waarschijnlijk veel ruis. Laat bij voorkeur iemand wat foto’s van je maken met een camera. Toch met een mobieltje fotograferen? Haal dan alles uit je smartphone fotografie.


4. Passende kleding bij je functie

Naast je houding en gezichtsuitdrukking is ook je kleding zeker van belang. Wil je graag in aanmerking komen voor een stageplek of functie binnen een bedrijf waar iedereen formeel gekleed gaat? Zorg dan ook dat jij op je profielfoto niet te casual gekleed gaat. Op die manier kunnen mensen beter visualiseren of je binnen het bedrijf past én laat je merken dat je hier geen problemen mee hebt.


5. Recente foto

Heb jij bij het aanmaken van je profiel, jaren geleden, een foto gekozen en staat deze er nog steeds? Of ben je op dit moment een profiel aan het aanmaken maar heb je alleen een goede foto van jaren terug? Het is het beste om een recente foto te gebruiken, zeker als je uiterlijk wat is veranderd de afgelopen tijd. Anders kan dit een verkeerd beeld geven en dat zou zonde zijn.

Met bovenstaande tips in je achterhoofd maak je binnen no time een killer LinkedIn profiel!