Je (kleine) studentenkamer sfeervol inrichten: 3 tips

Je studententijd. De tijd van je leven. Daar hoort ook een – vaak kleine – studentenkamer bij. Het liefst een sfeervolle. Klein maar fijn én met sfeer. In dit artikel geven wij je 3 tips om dat te bereiken. Het enige wat je ervoor nodig hebt, zijn lightboxen en/of decoratiestoffen en/of sfeervolle verlichting.

Creëer sfeer met lightboxen

Een van onze eerste tips om je (kleine) studentenkamer sfeervol in te richten, is: maak gebruik van lightboxen. Dat zijn verlichte dozen waarin vaak letters te zien zijn, maar waar je ook figuren of posters in kunt plaatsen. Vroeger zag je ze alleen in winkels en horeca gelegenheden, maar tegenwoordig zie je deze ontzettend veelzijdige apparaten ook steeds vaker in woonkamers of keukens opduiken. Waarom dan ook niet in jouw studentenkamer? Lightboxen worden niets voor niets de interieurtrend voor 2019 genoemd. Ze passen in ieder interieur, ook die van jou, want je kunt zelf bepalen wat je in jouw lightboxen plaatst om het aan te laten sluiten op jouw studentenkamer. Het leuke aan lightboxen is dat je ze op ieder moment kunt veranderen, waardoor je steeds een nieuw effect en een nieuwe sfeer kunt creëren.

Creëer sfeer met decoratiestoffen

Een andere tip die we graag met je willen delen, is: maak gebruik van decoratiestoffen. Deze geven sfeer aan elke ruimte en zijn daarmee anders dan meubelstoffen. Decoratiestoffen voegen namelijk wat toe en dat is meer (of ánders) dan de inzet van die laatste. Met decoratiestoffen kun je bijvoorbeeld kussens (leuk voor op die effen bank!) of een poef bekleden, maar je kunt ze ook gebruiken als plaid of sprei over je bank of over je bed. Een van de andere mogelijkheden is om er je meubilair mee te bekleden, mits dat in de productomschrijving staat aangegeven. Hoe cool is het om die oude antieke stoel van je oma met een opvallende decoratiestof te stofferen? Met decoratiestoffen kun je trouwens over het algemeen veel maken en overtrekken zonder dat er naden te zien zijn.

Creëer sfeer met verlichting

Onze laatste tip om je (kleine) studentenkamer sfeervol in te richten, is: maak gebruik van verschillende soorten licht. Enkele voorbeelden van sfeervolle verlichting zijn schemerlampjes, kerstlampjes (inderdaad, haal de kerstverlichting maar weer tevoorschijn!) of een wat groter lichtsnoer, het liefst van een paar meter lang. Die laatste werkt niet alleen goed voor langs een trap (mocht je daarover beschikken), maar je kunt zo’n lichtsnoer ook door de gehele kamer laten lopen. Sfeer gegarandeerd!

Vanzelfsprekend kun je ook met andere budgetvriendelijke sfeermakers je (kleine) studentenkamer sfeervol inrichten. Je kunt hierbij denken aan kaarsjes, een klein wollig tapijt, een bos verse bloemen (voor de vrouwelijke studenten), foto’s en/of posters. Welke tips om een ruimte sfeervol in te richten ken jij nog meer?