4 tips om gezond en gevarieerd te eten als student

Je studententijd is over het algemeen een fantastische tijd. Voor het eerst lekker alleen of met gezellige huisgenoten wonen en helemaal zelf bepalen wat je doet én wat je eet. Grote kans dat je de eerste periode enorm van die vrijheid zult genieten en de gezonde maaltijden van je moeder niet zult missen. Na een tijdje zul je echter merken dat gezond eten en je fit voelen, ook zo zijn voordelen heeft. Maar hoe zorg je dat je als je student regelmatig een gezonde maaltijd binnen krijgt? Wij geven 4 praktische tips!

1. Ga naar de markt!

Het is raar maar helaas waar, gezond eten is vaak duurder dan kiezen voor een vette hap. Groente en vers fruit kost in de meeste supermarkten een hoop geld. Geld dat je als student niet hebt óf liever aan iets anders wil besteden. Op de meeste markten koop je echter groente en fruit voor een fractie van de supermarktprijs. Het loont dus zeker om wekelijks naar een markt bij jou in de buurt te gaan. Nog meer besparen? Ga dan aan het eind van de dag naar de markt. De meeste verkopers willen dan snel van hun overgebleven spullen af, waardoor je het voor een schijntje mee mag nemen!

2. Meal preppen

Vooraf gezonde maaltijden klaarmaken scheelt niet alleen een hoop tijd, maar ook flink wat geld. Je kunt groter en dus goedkoper inkopen en je voorkomt dat je op drukke dagen naar een snelle, vette hap grijpt. Online vind je tal van leuke maaltijdrecepten die geschikt zijn om vooraf te maken. Denk bijvoorbeeld aan lekkere pizzarolletjes voor de lunch, vegetarische pasta’s of een heerlijke groentestamppot. Snel klaar, super smakelijk en gezond!

3. Investeer eenmalig in (tweedehands) keukenapparatuur

Studenten beschikken meestal niet over een enorme keuken. Ook in een kleine keuken kun je echter lekkere en verantwoorde maaltijden klaarmaken. Om ruimte te besparen kun je daarom het beste eenmalig investeren in een goede combimagnetron. Met een kookplaat en een combimagnetron kun je bijna alle recepten maken, dus je hoeft echt niet meer vier keer per week naar de snackbar. Geld besparen? Online kun je vaak goede, tweedehands keukenapparatuur kopen voor een fractie van de nieuwprijs!   

4.Online inspiratie opdoen

Goede voornemens houden helaas niet altijd lang stand. Om te zorgen dat gezond en gevarieerd eten onderdeel wordt van je dagelijks leven, is het slim om een aantal online influencers te volgen. Zoek op Instagram een paar leuke mensen of bedrijven uit die dagelijks inspirerende recepten en voedingstips delen. Doordat je deze elke dag op je tijdlijn voorbij ziet komen, zal je minder snel geneigd zijn je gezonde eetpatroon op te geven.