Met deze tips organiseer je een onvergetelijk huisfeest

Een huisfeest organiseren is niet iets wat je dagelijks doet. Natuurlijk viert iedereen weleens z’n verjaardag en een nieuwjaarsborrel houden, lukt vaak ook nog wel. Maar als je net een nieuwe woning hebt of gewoon zin hebt in een leuk feest, dan is het tijd voor een huisfeest. Hoe maak je daar iets onvergetelijks van? Met deze 3 tips.

Denk praktisch

Het allerbelangrijkste bij het organiseren van een huisfeest is dat je praktisch denkt. Je kunt wel willen dat er honderd man op je feest komt, maar als je in een tussenwoning met kleine tuin zit, is dat misschien een beetje uitdagend. Denk ook praktisch bij de catering. Zorg dat je voldoende bier en wijn koud hebt staan, maar dat kun je ook prima doen door de badkuip met koud water te vullen en daar de flessen in te leggen. Zet een playlist met leuke muziek klaar of zet iemand neer die de hele avond muziek draait. Zorg dat de voordeur openstaat zodat je niet constant naar de deur heen en weer hoeft te lopen. En zet een tafel neer met hapjes en drankjes, zelfbediening is een prima optie voor een leuk huisfeest.

De aankleding

Natuurlijk wil je het niet alleen maar praktisch houden. Je bent trots op je huis en wilt een onvergetelijk feest organiseren, dus de aankleding van je huis is een belangrijk punt van aandacht. Hang bovendien slingers en ballonnen op. Als je de ballonnen vult met helium stijgen ze gelijk naar het plafond en heeft niemand er last van, maar de sfeer wordt hartstikke feestelijk met een flinke dot zilveren ballonnen aan je plafond.

Kies een thema

Om het extra leuk te maken, kun je een thema voor je huisfeest kiezen. Zoek muziek die past bij je thema, altijd fijn. Je hebt ook zelf gelijk een richting waarin je de decoratie en catering kunt kiezen, maar je kunt je gasten ook vragen om zich te verkleden in een outfit die past bij het thema. Extra leuk is het als mensen ook maskers of andere uitdossingen dragen waardoor ze elkaar niet gelijk herkennen. Hou het wel eenvoudig, niet iedereen heeft tijd, geld en zin om flink uit te pakken met een outfit. Maar iedereen heeft wel ergens een gekke kledingcombinatie die prima past bij jouw themafeest.

Het belangrijkste bij het organiseren van een spetterende housewarming is dat het voor iedereen leuk is. Geniet van de voorpret van het organiseren en maak er wat leuks van!