Deze 5 snacks verbeteren je concentratie

Na een lange dag op school, raap je al je energie bij elkaar voor de berg huiswerk die op je wacht. Een hulpmiddeltje (in de vorm van eten of drinken) is meer dan welkom. Nu grijp je misschien instinctief naar een blikje energiedrank, maar er zijn veel betere alternatieven waar je brein blij van wordt. Hoe beter je de grijze massa voedt, hoe meer je concentratie op peil blijft. Hierdoor presteer je beter, wat uiteindelijk op je cijferlijst te zien is. Benieuwd naar deze brain food? Lees snel verder!

 

  1. Groene thee > energiedrank
   De hype rond groene thee blijft populair en dat is niet zonder reden. De cafeïne in groene thee verbetert je concentratievermogen, maar komt minder hard aan dan een kop koffie (zodat je niet na een paar uur weer crasht). Het aminozuur theanine heeft bovendien een kalmerend effect en zorgt ervoor dat de cafeïne geleidelijk vrijkomt. Samen zorgen deze twee ingrediënten voor een verbeterde focus, waardoor je sneller en nauwkeuriger werkt.
  2. Avocado > vette hap
   Dat er af en toe een frikandel, kroket of frietje gegeten moet worden, is een feit. Toch zit er ook een keerzijde aan: je wordt er sloom en suf van. Een avocado bestaat voor meer dan 75% uit onverzadigde vetten en bevredigt daarmee je vette cravings. Omdat ze de doorbloeding verbeteren, geven ze je hersencellen tegelijkertijd een boost.
  3. Pure chocola > Marsreep
   Een paar uur na het eten van een Marsreep daalt je suikerspiegel (en concentratie) en ga je op zoek naar meer zoetigheid. Pure chocola is minder zoet en heeft een positievere invloed op je concentratie. De cafeïne in pure chocola maakt je alerter en magnesium heeft een ontspannend effect, waardoor endorfines en serotonine vrijkomen. Het resultaat: meer focus en een verbeterde stemming. 4.
  4. Nootjes > chips
   Nootjes zijn heel goed voor je brein op de langere termijn. De vitamine E die ze bevatten, worden gekoppeld aan een gezonder brein op latere leeftijd. De essentiële oliën en aminozuren in noten dragen ook bij aan een goede focus. Je hebt al genoeg aan 100 gram per dag. 5.
  5. Blauwe bessen > appel
   Er is niks mis met een appel, maar als je toch op zoek bent naar superfruit, kun je het beste een schaaltje met blauwe bessen vullen. Meerdere studies tonen aan dat blauwe bessen je concentratie en geheugen tot 5 uur nadat je ze gegeten hebt een boost geven. Dit komt vanwege de antioxidanten, die de bloedsomloop en zuurstoftoevoer naar je brein stimuleren. De mix van antioxidanten die in blauwe bessen zitten, beïnvloeden ook je focus en beschermen je zelfs tegen dementie.

 

 

 

Hopelijk heb je nu inspiratie gekregen om af en toe af te wijken van dat blikje (of krat) energiedrank. Het omschakelen kost misschien wat moeite, maar daarna zie je vanzelf of het iets is voor jou.

Deze gastblog is geschreven door StudentsPlus Nederland

Direct aan de slag als bijlesgever bij jou in de buurt!