4 tips om je studentenkamer efficiënt in te richten

Als je binnenkort van plan ben op kamers te gaan, ben je waarschijnlijk ook al druk bezig met nadenken over je toekomstige kamer. Als je, na een lange zoektocht, eindelijk een leuke kamer hebt gevonden, komt de volgende stap: het inrichten van je studentenkamer. Waarschijnlijk is je kamer maar een bepaald aantal vierkante meters en heb je geen eindeloos budget, dus om je op weg te helpen zijn hier een aantal tips over het inrichten van je studentenkamer.

Planning
De eerste stap is om een duidelijke planning te maken over het inrichten van je kamer. Maak een plattegrond van je kamer om duidelijk te hebben hoe groot de ruimte is en wat er allemaal passen. Op deze plattegrond kun je vervolgens ook uittekenen op welke plekken je je meubels wilt plaatsen. Denk hierbij vooral aan de hoognodige meubels, zoals een bed, kast en bureau, en nog niet aan de kleine accessoires.

Budget en inkopen doen
Het is belangrijk om van tevoren een budget samen te stellen. Denk hierbij aan wat je echt nodig denkt te hebben. Je kunt waarschijnlijk niet al je meubels in één keer kopen, maar in de maanden nadat je in je kamer bent gaan wonen, heb je nog alle tijd om verdere spullen aan te schaffen. Bij het inkopen van je meubels is het slim om eerst na te vragen bij familie of vrienden of ze toevallig nog meubels over hebben die jij mag overnemen. Dit kan heel veel kosten schelen.

Meubels en creatieve oplossingen
Met een beperkt aantal vierkante meters, is het slim om te denken aan multifunctionele oplossingen om de ruimte zo optimaal te benutten. Denk hierbij aan een bed met lades voor extra bergruimte, of stapelbare krukjes die weinig ruimte innemen. Door creatief na te denken kun je veel ruimte besparen en zelfs in de kleinste ruimte al je benodigde meubilair plaatsen.

Kast op maat
In je studentenkamer heb je natuurlijk de nodige bergruimte nodig. Je hebt kasten nodig voor je studieboeken, eten en kleding. Een kast is daarom een zeer praktisch meubelstuk om te hebben in je kamer, dat je op meerdere manieren kan gebruiken. Heb je een kast op maat nodig? Kijk dan hier. In een kleine ruimte, soms met rare hoeken en schuine wanden, is het een slimme optie om een kast op maat samen te stellen die perfect voldoet aan jouw wensen. Op deze manier kun je een kast vormgeven die bijvoorbeeld te gebruiken is voor zowel boeken als kleding, om op deze manier een hoop ruimte te besparen.