Makkelijk gezond eten: 4 tips

 

We weten allemaal dat gezonde voeding belangrijk is voor een lang en gezond leven. Maar in de praktijk lijkt een gebalanceerd voedingspatroon nog best lastig. Gelukkig hoeft gezond eten helemaal niet zo moeilijk te zijn. We hebben voor jou vier tips op een rijtje gezet waarmee je voortaan met gemak gezonder kunt eten.

Tip 1: Drink genoeg water!
Het klinkt als een simpel advies, maar desalniettemin de moeite waard om in je oren te knopen: zorg dat je dagelijks voldoende water drinkt. Niet alleen is het drinken van genoeg water op zichzelf al goed voor je gezondheid. Daarnaast zal deze gewoonte er ook voor zorgen dat je sneller een ‘vol’ gevoel hebt, waardoor je eerder geneigd bent om ongezonde tussendoortjes te laten staan.

Tip 2: Slim boodschappen doen
Gezond eten begint vaak met gezond boodschappen doen. Simpele tip: ga nooit met honger naar de supermarkt. Dan ben je namelijk eerder geneigd om impulsaankopen te doen gebaseerd op je lekkere trek. En dan kom je meestal niet met de meest gezonde dingen thuis. Daarnaast is het aan te raden om, voordat je boodschappen gaat doen, altijd een lijstje te maken. Schrijf alleen (gezonde) dingen op die je echt nodig hebt en probeer je hier tijdens het winkelen ook aan te houden. Je favoriete snoep in de aanbieding? Sterk zijn, dat staat niet op je lijstje!

Tip 3: Sapje doen?
Groente en fruit eten is super gezond, dat weten we allemaal. Toch vinden we het vaak moeilijk om iedere dag weer aan de aanbevolen hoeveelheid groente en fruit te zitten. Een super makkelijke manier om veel groenten en fruit tot je te nemen, is met een lekkere smoothie of sapje. Daarvoor hoef je niet naar een dure juicebar, je kunt tegenwoordig ook heel goed zelf sapjes maken met professionele juicers voor thuis. Boerenkool als ontbijt? Waarom niet! Als je groene bladgroenten combineert met fruit zoals mango, banaan, ananas of aardbei, zal je vooral de lekkere zoete smaak van het fruit proeven. Terwijl je ongemerkt toch heel veel vitaminen binnenkrijgt.

Tip 4: No meat monday
Minder vlees eten is niet alleen goed voor het milieu (en je portemonnee), het is ook nog eens goed voor je gezondheid. Jezelf uitdagen om een dag in de week minder of geen vlees te eten, zal ervoor zorgen dat je meer gaat experimenteren met groenten, noten, peulvruchten en andere gezonde vervangers voor vlees. Er is zo veel mogelijk!

Deze blog is geschreven door Daan van Angeljuicers en Spinwood