Studeren: 5 onmisbare accessoires

Studeren wordt een stuk leuker met de juiste tools en accessoires. Behalve studieboeken, een laptop en een bureau, zijn er nog veel meer handige artikelen die het studeren een stuk aangenamer maken. Speciaal voor jou hebben wij een aantal ‘must haves’ op een rij gezet. Check snel of deze 5 onmisbare accessoires al in jouw schooltas zitten! Zodat jij straks fluitend door je tentamenperiodes komt en tijd overhoudt voor andere dingen.

 

1. Een agenda

Of je pas net begonnen bent aan je studie of bezig bent met afstuderen; een goede planning is essentieel. Al was het alleen maar om je paper op tijd in te leveren zonder dat je dat ene epische feest hoeft te missen. Voor de meeste opleidingen geldt dat deadlines, toetsen en tentamens in een digitale leeromgeving staan, maar het is wel zo handig als je die deadlines voor jezelf vertaalt naar een haalbare planning. Dat kan natuurlijk digitaal met behulp van Google Agenda, iAgenda of Microsoft Outlook Agenda, maar een papieren agenda biedt ook voordelen. Niet alleen omdat een papieren agenda niet uit kan vallen als je accu leeg is, maar ook omdat het meer ruimte biedt voor aantekeningen, memo’s en zelfs complete mindmaps. Steeds meer studenten kiezen er daarom voor om een digitale agenda te combineren met een papieren agenda.

 

2. Goede pennen

Van pennen kan je er eigenlijk nooit genoeg hebben. Wist je dat je door iets op te schrijven, dus met pen en papier, je het beter onthoudt? Dus ook als jij vergroeid bent met je smartphone, tablet of notebook, dan is het slim om af en toe even naar de ‘old school’ pen te grijpen. Door aantekeningen te maken met pen en papier, word je gedwongen om hoofd- en bijzaken te onderscheiden. Bovendien kun je met pen en papier gemakkelijker verbanden leggen door bijvoorbeeld pijlen en andere tekeningen te maken. Op die manier worden andere delen van je hersenen geactiveerd. Een pen helpt je daarmee om buiten de kaders te denken en je gedachten te ordenen.

 

3. Noise cancelling hoofdtelefoon

Lawaaierige huis- of studiegenoten sluit je buiten met een goede noise cancelling hoofdtelefoon, zodat jij je volledig kunt concentreren op je studie terwijl je luistert naar je favoriete muziek. Er zijn twee manieren van noise cancelling: passieve en actieve noise cancelling. Bij passieve noise cancelling worden je oren afgesloten voor omgevingsgeluid. Bij actieve noise cancelling wordt het omgevingsgeluid gemeten en produceert de hoofdtelefoon vervolgens een tegengeluid, waardoor je het omgevingsgeluid niet meer hoort. Sommige mensen vinden actieve noise cancelling vervelend omdat het invloed kan hebben op je evenwichtsorgaan. Onderzoek dus eerst welk type hoofdtelefoon het beste bij jou past.

 

4. Een powerbank

Na een lange dag in de collegebanken, wil je in de trein nog even je social media checken als je tot de conclusie komt dat de accu van je telefoon bijna leeg is. Dan is het fijn als je een powerbank bij je hebt. Zo kom je nooit met een lege telefoon te zitten. Wil je een powerbank waarmee je ook je laptop onderweg kunt opladen? Kies dan voor een exemplaar met minimaal 10.000 mAh en 2,4 ampère.

5. Een thermosfles

Of je nu voor dag en dauw in de collegebanken moet zitten of tot diep in de nacht aan het studeren bent; koffie is je beste vriend. En omdat al die kopjes koffie een behoorlijke aanslag op je portemonnee kunnen zijn, neem je voortaan gewoon je eigen koffie mee. In een goede thermosfles. Daar bespaar je op jaarbasis behoorlijk wat euro’s mee. Euro’s die je mooi kunt uitgeven aan bijvoorbeeld festivaltickets, een backpacktrip of nieuwe schoenen.

Wat je favoriete accessoires ook zijn, uiteindelijk zal het echte werk toch op jouw schouders rusten. Dat betekent dat je soms even door die zure appel heen moet bijten. Maar heb je je paper ingeleverd of je tentamens gehaald? Dan mag je jezelf best belonen! Bijvoorbeeld met toffe nieuwe accessoires, een gezellig etentje of een nieuwe game.