De laatste loodjes van je studie en scriptie, ofwel de start van je carrière!

Je probeert je scriptie af te ronden: na jaren ploegen en zweten is het eindelijk zover, de laatste fase van je studie is aangebroken. Hoewel het einde in zicht is wordt deze fase vaak als zwaarst ervaren. De kans bestaat dat je de komende maanden puur probeert te overleven. Minimale inzet voor een voldoende, maximaal genieten aan de bar in het weekend. Is dit leuk? Jazeker! Is dit slim? Nee, niet echt!

man-schrijft-scriptieJe scriptie is je visitekaartje

Met een goed geschreven scriptie verhoog je jouw kansen op je droombaan aanzienlijk. Je laat namelijk zien dat je een expert bent in jouw vakgebied. Jouw onderwerp weergeeft je professionele interesses en skills die je hebt toegepast.

Relevantie

Zorg er dus voor dat je scriptie relevant is. ´Hebben de uiterlijke – en zangverschillen tussen de Koolmees en Pimpelmees invloed op paringsrituelen?’ kan natuurlijk heel interessant zijn. Maar niet als je een baan in sales ambieert. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van relevante ontwikkelingen in het werkveld dat je voor ogen hebt. Een gesprek aanknopen met een professional kan nooit kwaad. Zo weet je wat er speelt en kun je er mooi op inspelen.

Topkwaliteit

Haal het beste uit jezelf! Een goed geschreven eindwerk levert je een hoger cijfer op. Het is dan ook slim om je scriptie te laten nakijken door een professionele editor. Een kleine investering voor een enorme steun in de rug. Zo kun je na het ontvangen van de feedback leren van je fouten en weet je zeker dat je een top scriptie aflevert.  

Topkwaliteit

Het schrijven van een scriptie is vaak een tijdrovend en lastig traject. Je moet je scriptie vaak combineren met een bijbaan of een goede balans zien te vinden tussen het afstuderen en je privé/werk situatie. Als je van tijd tot tijd kunt sparren met een ervaren scriptiecoach die je kan helpen op inhoud, structuur en proces kan dit je enorm veel tijd en geworstel besparen. Behalve dat je een steuntje in de rug krijgt kan je scriptiecoach je helpen bij je onderzoeksvoorstel, je herkansing of vraagstukken als welk onderwerp je het beste kunt kiezen, hoe je het onderwerp goed afgebakend krijgt, welke theorie past bij het door jou gekozen onderwerp, hoe je het onderzoek kunt aanvliegen en ook welke onderzoeksmethode (kwalitatief of kwantitatief onderzoek of juist een combinatie) het beste past. Ook kan een scriptiecoach je vaak helpen bij faalangst of uitstelgedrag. Faalangst is een vervelend probleem als je wilt afstuderen en heeft van alles te maken met jouw gedachten en de doelen die je jezelf oplegt. Een scriptiecoach kan je helpen om je doelen bij te stellen naar een realistisch (en te behalen) doel, zodat je gewoon wel binnen de gewenste deadline kunt afstuderen.