Studeertips voor scholieren, die misschien nog wel van pas komen als je studeert

Als je naar je middelbare schooltijd kijkt herken je jezelf er vast in. Je was met van alles en nog wat bezig. En dat kon natuurlijk ook heel goed, want je had veel vrije tijd. Een van de dingen die dit echter vaak in de weg zat was studeren. In deze blog zullen we wat tips geven over hoe je dit het beste aan kunt pakken als scholier. Zo kun je je broertje of zusje misschien op weg helpen en wellicht heb je er zelf ook nog wat aan.

Plannen

Iedereen weet het, maar niemand doet het. Het is natuurlijk ook niet de makkelijkste opgaven, maar op de lange termijn zal het je heel erg helpen om je studie te behalen. Als je voor een bepaald vak leert is het handig om zo specifiek mogelijk je planning in te richten. Dus kijk precies welke stof je moet leren. Zo weet je waar de moeilijkheden voor jou kunnen zitten en hoe je deze het beste kan overkomen. Het allerbelangrijkst, deel grote projecten op in kleine stukjes. Zo wordt het behapbaar en kom je er veel sneller doorheen.

Leid jezelf niet af

Dit is tegenwoordig moeilijker dan ooit tevoren. Iedereen wilt namelijk constant wat van jou. En je komt hier eigenlijk vrijwel niet onderuit. Hoe moeilijk het ook klinkt, laat je telefoon en de mensen die je constant appen helemaal gaan. Als je je goed moet concentreren zet je gewoon je telefoon uit! In het begin zal dit wat onwennig zijn, maar na een tijdje zal je merken dat je hierdoor veel rust in je hoofd creëert.

Zoek hulp!

Als je nu echt heel moeilijk kan studeren of misschien iemand om je heen hebt die hier moeite mee heeft. Raad ze dan aan om hulp te zoeken! De extra hulp kan er namelijk voor zorgen dat je zelfverzekerder wordt en beter leert studeren. Ikzelf heb vroeger bijles gehad in Amsterdam. Hoewel ik dit vroeger een erg moeilijke stap voor mij was om te maken heeft de huiswerkbegeleiding in Amsterdam me erg goed geholpen. Ik heb hierdoor tegenwoordig weinig moeite met plannen, dus ik zou het anderen ook zeker aanraden!