Een gezellige studentenkamer

Eindelijk ben je officieel verhuist naar die studentenkamer. Muren zijn geverfd en de meubels staan, nu de finishing touch. Hoe maak je van die standaard studentenkamer een toffe en gezellige plek? Wij hebben daar een aantal tips voor. Lees snel verder.

 

Sfeervolle lichtjes

Kerstlichtjes zijn niet alleen tof in de winter. Zij met gemak het hele jaar door leuk in huis. Dan niet in de kerstboom, maar wat dacht je van op het hoofdbord van je bed of aan de muur. Bij Ikea vind je de verlichting al voor een paar euro. Zo zorg je snel en eenvoudig voor een gezellige kamer.

 

Persoonlijk

Maak je kamer persoonlijk met foto’s of kaarten. Dan voel jij je snel echt thuis. Daarnaast is het ook een mooie opvulling voor de muur. Een accessoire die niet te veel ruimte in beslag neemt in die kleine kamer. Voor een industriële stijl is een metalen wandrek de ideale woonaccessoire. Voor een klassiekere look is een mooie lijst van Bloomingville perfect.

 

Praktisch en stijlvol

Een studentenkamer is niet groot het is daarom slim om voor praktische accessoires te gaan. Kies wandplanken, naast een toevoeging voor die kale muur is het ook erg praktisch om die kleine spullen netter kwijt te kunnen. Metalen plankdragers van House Doctor samen met een marble plank passen helemaal bij de huidige woontrends.

 

Kussens & kleden

Liever niet die hele muur verven voor meer kleur in huis? Dan zijn gekleurde kussens ideale oplossing. Ben je de kleur zat dan wissel je heel makkelijk de kussens om. Met deze kleine wisseling krijgt je kamer weer een net iets andere uitstraling. Een andere leuke toevoeging voor je kamer is een vloerkleed. Dit is allang niet meer oubollig, het is juist helemaal hip. Veel geld uitgeven voor een kleed is niet nodig. Bij woonwinkels als Leen Bakker, Ikea en zelfs online bij Wehkamp vind je goede deals voor een tof vloerkleed dat bij jouw interieur past.