Eerst op reis en dan een baan!

Na mijn afstuderen aan de UvA vorig jaar wist ik niet waar ik wilde solliciteren. Herkenbaar? Ga net als ik op rondreis Indonesië en kom dichter bij jezelf. Lees hieronder over de hoogtepunten van mijn reis en laat je inspireren!

Mijn reis

Toen ik eenmaal had besloten op reis te gaan was de keuze al snel gemaakt voor Indonesië. Waarom? Als voormalig geschiedenis student vind ik het land als oud kolonie van Nederland erg interessant door de band die de landen hebben. Ik wilde ook graag dichtbij het leven van de lokale bevolking komen om van hen te leren. Ik heb mijn reis samengesteld met Footprint Travel zodat ik op unieke locaties zou slapen en veel lokale mensen zou ontmoeten.

Bali

Ik begon mijn reis in Bali en daar was Munduk, een klein dorpje in de heuvels van Bali, mijn absolute hoogtepunt van de hele reis. Het dorpje was erg traditioneel en vooral het gesprek met een Balinese priester was erg indrukwekkend. Hij heeft mij veel inzichten gegeven over het hindoeïsme, maar ook over mijzelf. Vlakbij Munduk kan je ook naar de warm waterbronnen van Air Panjas Banar. Dit bad is 38 graden warm! Het bad is omringd door mythische beelden die het water spuiten in het bad. Een hele bijzondere omgeving om tot rust te komen.

Java

De stad waar ik wel langer had kunnen blijven was Yogjakarta. Een echte culturele stad waar van alles te zien is. Voor ik het wist zat ik achterop een scooter bij een local en heb ik in allerlei eettentjes snacks geproefd.  Wat een lieve mensen hier, iedereen vertelde me van alles en bracht me overal naar toe.

Naast de stad wilde ik ook graag een vulkaan beklimmen. De Bromo vulkaan is nog actief en daarom extra indrukwekkend. In Bromo kan je alleen komen met de jeep vanuit  Malang. Je moet dan wel om 4 uur ‘s ochtends op voor de klim, maar dan zie je ‘s ochtends vanuit de mist de top te voorschijn komen. Echt prachtig! En vergeet niet in de krater te kijken om de stromende lava te zien.

Kortom, ik heb een onvergetelijke ervaring gehad in Indonesië dat ik iedereen kan aanraden. Ik heb veel geleerd van de mensen en de cultuur daar, maar ook erg mooie dingen gezien. Ik ben er nu helemaal klaar voor om in september te gaan beginnen met mijn eerste baan!