Studeren met de juiste materialen

Het is zomer en de kans is groot dat je niet aan het studeren bent. Of misschien heb je wel hertentamens of ben je je al voor aan het bereiden op het komende jaar. Je bent waarschijnlijk ook wel veel aan het denken over hoe je optimaal kunt studeren. Je wilt namelijk de tijd die je aan de studie besteedt zo goed mogelijk gebruiken. Maar hoe pak je dat zo goed mogelijk aan?

twee-mensen-voor-een-whiteboard

Er zijn immers genoeg andere leuke dingen om te doen. En vandaag willen we het hebben over een goede truc die je enorm kan helpen om je tijd beter te besteden: studeren met whiteboards! Op jouw hogeschool of universiteit beschik je over alle ruimtes met middelen om optimaal te studeren, en schrijf materiaal is daar misschien wel het belangrijkste van alles van. Zonder raak je het overzicht kwijt, kan je niet goed samenwerken en is brainstormen vrijwel onmogelijk.

Waarom zou je studeren met whiteboards?

Het grootste voordeel wat je met een whiteboard kunt doen is notities maken. En deze dan weer uitvegen. In essentie betekent dat dat je het kunt gebruiken als een soort ‘RAM’ geheugen. Je hersenen werken namelijk effectiever als je niet continue andere dingen aan je hoofd hebt. En ben je bezig met een moeilijke wiskundige vergelijking op te lossen – of je bent een ruwe indeling voor je scriptie aan het maken – schrijf het dan op een whiteboard op! Je zult merken dat je helderder kunt nadenken omdat je alles fijn opschrijft en je hersenen de rust geeft om aan belangrijke dingen te denken!

Daarnaast zijn whiteboards ook erg geschikt om in groepsverband te studeren. Iedereen kan zijn input opschrijven op het whiteboard en zo zal studeren erg goed verlopen. De grootste voordelen zijn dus:

  • Ruimte om alles op te schrijven, dus geen chaos en je vergeet minder
  • Whiteboards zijn perfect om te brainstormen!
  • Samenwerken.

 

Een whiteboard of toch iets anders?

Natuurlijk kan je kiezen uit veel verschillende schrijf materialen, zoals whiteboards, prikborden, flipovers of vellen papier. Echter vinden wij een whiteboard de beste van deze mogelijkheden, we leggen hieronder uit waarom.

Een prikbord is geschikt om zaken aan op te hangen. Ideaal dus om notities te maken op kleine papiertjes en deze vervolgens in het bord te prikken. Je kan er uiteraard ook leuke foto’s en dergelijke aanhangen, wat jouw kamer weer extra sfeer geeft. Maar, onze ervaring is dat het na verloop van tijd nogal chaotisch begint te worden.

Een flipover is ideaal om zaken uit te werken, maar uiteindelijk heb je hier evenals met vellen papier uiteindelijk verschillende vellen die je dient te bewaren. Daarnaast heeft een whiteboard ten opzichte van deze mogelijkheden het grote voordeel dat je opgeschreven en uitgewerkte zaken kunt aanpassen en verwijderen, waar dat met ouderwets papier niet zo eenvoudig is.

 

Waar kun je het best whiteboards aanschaffen?

Er zijn veel verschillende aanbieders, zowel online als offline. Wil je er zelf een gaan kopen? Kijk dan eens rond in jouw regio, bij de grote kantoor winkels vind je altijd wel whiteboards. Ga je er online een aanschaffen? Zoek dan vooral naar een winkel met de échte kwaliteit. Een van deze winkels is Whiteboard Express. Op deze site vind je een groot en gevarieerd aanbod van allerlei verschillende whiteboards.

Neem in je overweging uiteraard de prijs kwaliteit verhouding mee, maar een tip van ons: kijk voornamelijk naar de garantie!