Spannend! De eerste stap in het echte bedrijfsleven

Toen ik twee jaar geleden met de opleiding communicatie begon, had ik geen idee wat ik kon verwachten. Het enige wat ik wist, is dat communicatie een breed vak is en ontzettend veelzijdig.
Na anderhalf jaar proeven van het vak was het tijd om op zoek te gaan naar een bedrijf waar ik mijn stage zou gaan lopen. Met de opkomst van social media, vond ik het erg interessant om me daarin te verdiepen. Ik ben zelf niet erg actief op mijn social media kanalen, waardoor bij mij de vraag ontstond; wat kan je er nou eigenlijk allemaal mee? Waar ik vooral benieuwd naar was, en nog steeds ben, is wat de meerwaarde van social media kan zijn voor organisaties en hoe verschillende kanalen het beste ingezet kunnen worden.Stage lopen

Zoals bij veel van mijn medestudenten ging het vinden van een stageplek niet heel gemakkelijk. Na lang zoeken en veel suffe stage vacatures raakte ik op een dag in contact met iemand van een online marketingbureau in Breda. Wat bleek, het bureau was sinds kort gestart met een nieuw onderdeel, wat volledig gericht is op het actief zijn op social media. Precies waar ik naar op zoek was!

En nu, daar zit ik dan, net begonnen aan mijn stage en met heel veel zin om zoveel mogelijk te leren. Wat bij dit bedrijf, naar mijn mening, geen probleem zal zijn. Het bureau verzorgt regelmatig social media trainingen, voor bijvoorbeeld kanalen als Instagram, Facebook, LinkedIn en ga zo maar door. Ik merk nu al dat dit een manier van communiceren is, waarbij je altijd alert moet zijn en moet blijven kijken naar de nieuwe ontwikkelingen. Social media is nooit saai en altijd in beweging en ik kan niet wachten om de dingen die ik ga leren in de trainingen toe te passen.