5 handige sollicitatietips

Ben je klaar met je studie en ben je op zoek naar een baan? Dan kun je misschien wel wat tips gebruiken om een baan te vinden! Wij geven je 5 handige tips waardoor je sneller een baan vindt en dus eerder aan het werk kunt.

Sollicitatiebrief & CV
Een sollicitatiebrief en CV geven je potentiële werkgever de eerste indruk. Zorg daarom voor een nette brief en CV zonder spelfouten. Hanteer een korte en bondige schrijfstijl en voorkom warrige taal. Daarnaast moet alle informatie up-to-date zijn.

Bereid je voorCV
Ben je uitgenodigd voor een gesprek? Zorg er dan voor je je goed voorbereid. Lees je in en weet wat het bedrijf allemaal doet. Maar zorg ook dat je ook antwoorden hebt op mogelijke vragen die je gaat krijgen. Waarom heb je die speciale opleiding gedaan en wat wil je graag bereiken?

Je eerste indruk
Vaak wordt in de eerste minuut van het gesprek al bepaald of je wel of niet aangenomen wordt. Dat is bijzonder, maar zorg voor een goede indruk. Wees op tijd, praat netjes en straal enthousiasme uit. Daarnaast moet je kleding dragen die bij het bedrijf passen en zorg ervoor dat je telefoon uitstaat. En bovenal: wees jezelf en doe je niet mooier voor dan je bent.

Uitzendbureau inschakelen
Lukt het niet om een baan te vinden of heb je moeite met solliciteren? Dan kun je altijd een uitzendbureau bij je in de buurt inschakelen. Zij kunnen je helpen met het vinden van een baan. Daarnaast krijgen ze vaak aanvragen voor personeel binnen, waardoor je dus sneller een baan zult vinden.