Scriptie fraude, hoe ga je ermee om?

Mislukte automatisering, daar heb je zeker nog nooit van gehoord? Toch is het belangrijk hier meer over te weten, voor als je aan je scriptie begint. Wanneer je te maken krijgt met scriptie fraude, kan je jezelf afvragen wat je ermee kunt doen. De manieren hiervoor zijn erg uiteenlopend. Je kan bij dit ongemak specialisten inschakelen, die kunnen je helpen bij dit ingewikkelde proces. Een specialist kan uitkomst bieden en ervoor zorgen dat er wordt doorgepakt tussen de 2 partijen. Veel studenten krijgen hiermee ook te maken, hieronder ga ik je vertellen, over hoe je hier als student mee om kunt gaan.

Hoe kan het ontstaan?Scriptie

Een goed voorbeeld van mislukte automatisering is als een student een scriptie heeft geschreven en heeft ingeleverd, echter blijkt het dat een andere student precies dezelfde scriptie heeft ingeleverd, beide partijen beweren dat het scriptie door zichzelf is gemaakt, maar wie gelooft wie? Het is in dit soort gevallen zeer verstandig om goed de feiten in kaart te brengen, zodat achterhaald kan worden hoe dit heeft kunnen gebeuren. Het komt vaak voor bij studenten en graag willen we dit probleem verhelpen. Een scriptie overnemen gebeurd heel gemakkelijk en is ook zeer verleidelijk onder de studenten. Het kost anders enorm veel tijd en daar heeft niet elke student behoefte aan.

Oplossing
Wat nu? Je scriptie wordt in eerste instantie afgekeurd, maar je bent er echt van overtuigd dat het door jou gemaakt is en dat iemand plagiaat heeft gepleegd op jouw scriptie. Als een student hiermee te maken krijgt, kan hij of zij contact opnemen met een extern bedrijf, die zich bezighoudt op het gebied van advocatuur voor ICT-conflicten. Als je een bedrijf inschakelt kun je als student bent is het belangrijk dat je als student zijnde wel serieus wordt genomen. Zoek een goed bedrijf dat jou aanspreekt en waardoor je jouw auteursrechten voor het door jouw gemaakte scriptie terugkrijgt.

Het is belangrijk dat je je goed laat inlichten in het bedrijf, dat je wilt inschakelen. Ga op zoek naar een goede ICT-advocaat. Veel studenten kijken namelijk vaak te snel over belangrijke zaken heen en daar kan een extern bedrijf je goed bij helpen.