Welke leerstijl past bij jou?

Er zijn verschillende leerstijlen die bij bouwopleidingen worden gehanteerd. In dit artikel gaan we kijken naar de mogelijkheden voor bouwstudenten die net zijn afgestudeerd. We gaan kijken welke mogelijkheden er zijn om zichzelf nog beter te profileren en zodoende een betere te kans krijgen op een baan in de arbeidsmarkt. Lees snel verder en kijk welke leerstijl het beste bij jou past.

Het is belangrijk dat je een leerstijl kiest die goed bij je past. Doe je dit niet, dan zal het nut van de training een stuk minder worden. Lees hieronder welke leerstijlen er gebruikt worden en ontdek welke jou het meeste aanspreekt.

Klassikaal leren

koffie meeting

Het voordeel van klassikaal leren is dat je direct vragen kunt stellen aan je leraar of lerares. Dit maakt het eenvoudiger om complexe dingen te begrijpen en daarnaast kun je met je medestudenten over bepaalde onderwerpen praten. Zeker als bouwstudent kan klassikaal leren een uitkomst bieden, aangezien je direct feedback krijgt op je bouwtekeningen etc. Tegenwoordig is het ook mogelijk om de klas online bij te wonen. Er wordt een camera in de klas geplaatst en vervolgens kun je de les vanuit huis volgen. Zo kun je dus nog wel vragen stellen, maar hoef je niet ergens heen om de les bij te wonen.

E-learning

E-learning wordt de laatste jaren steeds meer toegepast. Het voordeel is dat je nergens aanwezig hoeft te zijn, waardoor je de klassen efficiënt kunt inplannen. Je leert in je eigen tempo, kunt zelf bepalen wanneer je ergens aan begint, behandelt alleen onderwerpen waar jij iets aan hebt en daarnaast is het studiemateriaal altijd online beschikbaar via je smartphone, tablet of computer. Daarnaast heb je ook blended learning wat een combinatie is van e-learning en klassikaal leren. Het voordeel hiervan is dat je face-to-face contact hebt en dus direct vragen kunt stellen, terwijl je toch je vrijheid behoudt om bepaalde dingen in te plannen zoals jij dat wilt. E-learning is bijvoorbeeld erg geschikt voor Autocad trainingen.

man werkt achter laptop

Leerinstituut vinden

Wanneer je op zoek bent naar het juiste leerinstituut raden we je aan om meerdere opties te bekijken en goed na te denken over welke leerwijze jou het interessantst lijkt. Zodoende wordt het eenvoudig om erachter te komen welke training het beste bij je past.