De 5 beste stedentrips gecombineerd met een voetbalreis

De 5 beste stedentrips gecombineerd met een voetbalreis

 

In dit blog lichten we de vijf leukste voetbalsteden van Europa uit. Wat te denken van de stad met ontzettend veel toerisme en een stadion wat plaats biedt aan 100.000 supporters? Of de voetbalhoofdstad van Europa? Je leest het in dit blog!

 

Stedentrip Barcelona

 

Onze eerste stedentrip tip is de schitterende kustplaats Barcelona. De hoofdstad van Catalonië ligt ten noordoosten van Spanje en huisvest twee topclubs die op het hoogste niveau actief zijn. Naast het minder bekende RCD Espanyol speelt absolute topclub FC Barcelona haar thuiswedstrijden in stadion Camp Nou, Barcelona.

 

Barcelona staat naast het voetbal bekend om de historische binnenstad met onder de wereldberoemde Sagrada Familia, het Park Güell en la Rambla. Daarnaast is een stadiontour door het imposante Camp Nou wat plaats biedt aan een slordige 100.000 supporters ook zeer populair bij de vele toeristen die een voetbalreis naar FC Barcelona boeken.  

 

Bezoek Liverpool

 

De tweede stedentrip tip is te vinden in het westen van Engeland. Everton FC en Liverpool FC spelen haar thuiswedstrijden in Liverpool. De stad die bekend staat als de geboortestad van de Beatles staat daarnaast bekend om haar adembenemende Kathedraal en de oude haven. Sinds 2004 staat de Maritieme handelsstad Liverpool op de UNESCO werelderfgoedlijst. Een bezoek aan het oude havengebied is dan ook zeker een aanrader wanneer je een bezoek brengt aan Liverpool.

 

De merseyside derby, de wedstrijd tussen Everton en Liverpool, staat ook wel bekend als de wedstrijd tussen arm en rijk in de stad. Everton is echt de arme club van de stad en Liverpool de rijke. Dit is heel mooi terug te zien in de stadsdelen, maar ook bij de stadions. Een bezoek aan de merseyside derby of een andere voetbalreis Liverpool staat bij veel voetbalsupporters op het verlanglijstje.  

 

Real Madrid of Atlético Madrid

 

Geheel centraal gelegen in Spanje vind je deze schitterende hoofdstad, Madrid. Stipt op nummer 1 als tip staat de Plaza Major. Oneindig veel terrassen en allerlei vertier maakt dit plein middenin de stad het hart van Madrid.

 

Naast de nog vele toeristische trekpleisters is het bezoek aan Real Madrid of Atlético Madrid verder een echte aanrader door het aantrekkelijke klimaat in Madrid. Zo is het in de herfst en de lente vaak nog lang erg aangenaam en ligt de temperatuur rond de 20 graden!

 

Londen, de voetbalhoofdstad van Londen

 

Naast de hoofdstad van Engeland is Londen ook de hoofdstad van voetballend Europa en misschien zelfs wel van de wereld. Op de twee hoogste niveaus van het Engelse voetbal zijn maar liefst 10 voetbalclubs actief en de stad ademt daardoor aan alle kanten voetbal. Bezoek dus naast de BigBen, de London Eye en Buckingham Palace ook zeker een wedstrijd van één van de vele voetbalclubs in Londen! Of wellicht kan je een en ander combineren waardoor je meerdere wedstrijden in een weekend kan bezoeken.

 

Parijs, de stad van de liefde?

 

Onze laatste uitgelichte stedentrip tip is naar het mooie Parijs. Bekend van Disneyland, de Eiffeltoren, het Louvre en de Notre-Dame. Daarnaast zorgt de toenemende populariteit van voetbalclub Paris Saint-Germain voor extra bekendheid en toerisme.

 

De voetbalclub werd een aantal jaar geleden overgenomen door olie sjeik Nasser Ghanim Al-Khelaifi. De club is nu één van de allerbeste ploegen in Europa met wereldbekende sterspelers als Neymar Jr. en Kylian MBappé. Bezoek dus zeker naast alle toeristische trekpleisters een wedstrijd van Paris Saint-Germain. Pak je de trein, de auto of het vliegtuig naar Parijs?

Ben jij op zoek naar een ultieme stedentrip naar een van de Europese steden combineer je bezoek dan ook zeker eens met een bezoek aan een voetbalreis naar keuze.