Wat te doen met je vrije studententijd?

Tijdens je studententijd ben je vaak druk met studeren. Het heet niet voor niets studententijd. Toch is het belangrijk om af en toe wat vrije tijd te plannen. Die vrije tijd heb je nodig om je weer op te laden voor de volgende studiesessies die op de planning staan. Assessments, tentamens en ook je scriptie zullen met een voldoende afgerond moeten worden. Las daarom op gepaste tijden een break in om volledig opgeladen weer aan de studie te gaan.

Bij vrije tijd tijdens je studie denk je misschien al snel aan die middag borrelen met vrienden of een avond stappen met vriendinnen, maar er zijn veel meer mogelijkheden. Lees snel verder en inspireer jouw vrienden de volgende keer met één van deze leuke ideeën.

 

  • #1 Voor de sportievelingen

 

Heb je vrije tijd en houd je wel van een sportieve uitdaging? Meld je aan bij een studentenvereniging gerelateerd aan de sport die jij leuk vindt. Iedere Hogeschool of Universiteit heeft sportverenigingen. Van roeiverenigingen tot voetbalverenigingen.

 

  • #2 Voor de creatievelingen

 

Bezoek musea in jouw studentenstad of breng een bezoek aan een expositie. Wil je liever zelf creatief bezig zijn? Meld je aan voor een cursus pottenbakken of schilderen. Of kies voor een andere cursus die bij je past. Haal de creatieve innerlijke zelf naar buiten met een passende cursus.

 

  • #3 Voor de outdoors

 

Houd je van de natuur, dan is er altijd ergens in de buurt een prachtige plek om te bekijken. Beklim een hoge berg of maak lange strandwandelingen. Ook een beetje creativiteit erbij? Maak de mooiste landschapsfoto’s met een DJI Spark drone. Met deze drone haal je je creatieve innerlijke zelf naar buiten.

 

  • #4 Voor de indoors

 

In iedere grote stad zit een bibliotheek of bioscoop. Houd je ervan om even niet te praten en een momentje volledig voor jezelf te hebben? Breng dan een bezoek aan één van deze twee plekken. Rust gegarandeerd en je steekt er nog wat van op ook!

 

  • #5 Voor de sociale dieren

 

Sociale dieren zijn er ook. Breng jij je vrije tijd het liefst in gezelschap door en houd je van een grapje? Kies voor een bezoek aan de plaatselijke karaokeclub, doe mee met de maandelijkse pubquiz of meld je aan voor een avond vrijwilligerswerk in het bejaardentehuis. Genoeg te doen in iedere grote stad!

Al met al is er genoeg te doen. Weet jij even niet meer wat je met je vrije tijd aan moet? Laat je creatieve brein de vrije loop en je hebt vast binnen de kortste keren een leuke activiteit gevonden.