Hoe kies je een leuke handtas voor school uit als je een jonge meid bent?

Als je nog jong bent, dan heb je nog heel wat jaartjes te gaan op school. Daarom is het belangrijk om een goede kwaliteit handtas te kiezen. Daarnaast is het gewicht van een schooltas vaak nogal zwaar door de boeken en eventuele laptop die je dagelijks mee moet nemen, dus een stevige handtas is in dit geval geen overbodige luxe! Ben jij daarom ook nog op zoek naar een mooie school handtas voor al je boeken? In dit artikel geven we je een aantal tips.

Kwaliteit

Goede kwaliteit is belangrijk bij een school handtas, want het zou erg vervelend zijn als je
bijvoorbeeld aan het fietsen bent en dat je tas dan ineens kapotscheurt! Maar wat is een goede kwaliteit handtas? Als eerste kun je kijken naar het materiaal: een handtas van leer is bijvoorbeeld erg stevig en duurzaam en kan het gewicht van boeken en laptops aan. Daarnaast kun je ook letten op de handvatten en/of schouderbanden: deze moeten een beetje breed zijn, want daarmee kan de handtas beter zwaar gewicht aan.

Indeling

Bij het kopen van een nieuwe school handtas is het ook belangrijk om te bedenken wat je op dagelijkse basis allemaal meeneemt naar school. Heb je bijvoorbeeld een laptop mee? Dan kies je vanzelfsprekend voor een tas met een laptopvak erin. En daarnaast moet er natuurlijk ook plek zijn om je eten en drinken in kwijt te kunnen. Handtassen met handige vakjes en ritsen aan de voorkant of zijkant zijn ideaal om je fietssleutels, lippenbalsem en je telefoon in kwijt te kunnen.

Verschillende handtassen voor school

Als jong meisje zul je voor de komende aantal jaar sowieso een meiden schooltas nodig hebben. Daarom is het slim om er een te kiezen waar je niet gauw op uitgekeken raakt. Een handtas met bijvoorbeeld allemaal franjes, studs en andere frutsels eraan is op dit moment misschien erg trendy, maar zal volgend schooljaar misschien alweer uit de mode zijn. Kies dus een school handtas uit die een beetje neutraal en minimalistisch is. Vaak zijn leren shoppers of handtassen in een effen zwarte of beige kleur en met een lange schouderriem eraan erg geschikt voor naar school. Saai? Misschien, maar bekijk het zo: een basic handtas kun je het gehele jaar door bij elke outfit aan, of het nu zomer of winter is.