Laptop kopen? Lees deze 5 tips voor studenten!

Als je gaat studeren is een van de belangrijkste dingen die je nodig gaat hebben voor je studie een laptop. Voor sommige studies gebruik je hem voor grondig literatuuronderzoek, terwijl je bij andere studies er veel op moet programmeren of ontwerpen. Veel studenten gebruiken hun laptop ook om tijdens colleges aantekeningen te maken en om verslagen op uit te werken. Bij het kopen van een laptop zijn er een aantal tips waar je rekening mee moet houden. Benieuwd wat deze tips zijn? Lees dan hieronder verder.

Beeldscherm
Bij het kiezen van een laptop zijn er een hele hoop specificaties waar je naar kunt kijken om de beste laptop voor jou te kiezen. Een goed beeldscherm, met heldere kleuren, is bijvoorbeeld essentieel om presentaties te maken en om mooie verslagen te kunnen schrijven.

Accuduur
Verder is het uithoudingsvermogen een erg belangrijk onderdeel. Als je je laptop volle dagen op de universiteit gaat gebruiken, wil je een goede accu hebben die de hele dag mee gaat. Naast deze specificaties is het handig om bij je studie na te vragen aan welke eisen je laptop moet voldoen, zodat je precies weet welke laptop bij jou past.

Grootte van je laptop
Net zoals bij kleding of andere spullen, zijn er bij het kiezen van een laptop eindeloos veel soorten en maten. De grootte van je laptop is er hier een van. Als je je laptop overal mee naar toe neemt is het slim om een 13” laptop te kiezen die licht van gewicht is. Als je je laptop vooral thuis gebruikt dan kun je voor een krachtiger model gaan met een scherm van 15”.

HP Laptops
Een gedeelte van de laptops van HP is specifiek ontworpen voor studenten. Op de site van HP kun je de laptop kiezen die voor jou optimaal is en aan jouw wensenlijstje voldoet. Ben je een student die makkelijk aantekeningen en verslagen wil maken? Kies dan voor de lichte, snelle laptops van HP, kijk eens naar de mooie HP Zbook modellen. Heb je juist een laptop nodig met een krachtige workstation voor programmeerprogramma’s en andere software? Kies dan voor een grotere variant.

Denk aan budget
Groter, sneller en meer opslag klinkt heel snel als de betere optie. Helaas hangt hier dan ook vaak en prijskaartje aan dat niet meer te betalen is als student. Let daarom goed op wat jij zoekt in een laptop en betaal niet voor specificaties waar je waarschijnlijk toch nooit gebruik van gaat maken. Op deze manier vind je jouw ideale laptop én bespaar je een hoop geld.