Hulp bij het kiezen van de juiste pannen in je studentenhuis

Als student zijnde wil je waar nodig geld besparen en voordelig koken. Maakt het uit welke pan je gebruikt voor een bepaald gerecht? Ja zeker! Een kookpan is één van de meest gebruikte pannen in de keuken. Daarom hier wat tips welke pannen je als student zeker nodig hebt.

Welke pannen heb je nodig?

Er zijn veel verschillende soorten pannen. Braadpannen, kookpannen, soeppannen, koekenpannen etc. Welke pannen je precies nodig hebt is afhankelijk van een aantal factoren. Aangeraden wordt om te beginnen met een pannenset. Vaak bestaat een set uit 5-delige pannen en worden dagelijks gebruikt. Deze pannenset wordt snel uitgebreid met een sauteer pan. Deze pan is ideaal om een stuk vlees in te bakken, te stoven of te roerbakken. Deze pannen hebben vaak een deksel waardoor het mogelijk is om de gerechten lekker te laten sudderen. Vergeet naast deze pannen de koekenpan niet. Ideaal voor het bakken van een eitje, een pannenkoek of het roosteren. Er handig om iets in te bakken voor als je brak bent. Hierbij is het wel belangrijk rekening te houden met de juiste coating.

Coating

De meeste betaalbare pannen worden gemaakt van staal, aluminium of (giet)ijzer. Aluminium is de beste geleider maar kwetsbaar aangezien het erg gevoelig is voor krassen. Hierdoor hebben aluminium pannen vaak een coating die de bodem verstevigt en het aanbakken tegengaat (bij bakpannen). Er zijn twee soorten coating, namelijk: keramisch en teflon. Bij een teflon coating is er een maximum aantal graden. Als de pan warmer dan 240 graden wordt kan het schadelijk zijn voor jou als kok. Bij een keramische coating is dit niet het geval. Keramische pannen zijn wel iets duurder maar gaan door de coating langer mee.

Speciale plannen

Als je gerechten vaker wilt stoven of braden mag een braadpan zeker niet ontbreken in je keuken. Denk ook aan een soeppan als je van soepen of stampotten houdt. Wil je bijvoorbeeld graag eten grillen? Dan is een goeie grillpan ook zeker het overwegen waard.

Een kookpan bestellen met de juiste functionaliteiten en de juiste coating? Neem dan eens en kijkje in ons assortiment.