Tips bij het kiezen van de juiste LED lampen in je studentenkamer

Verlichting in je huis is onwijs belangrijk. Niet alleen voor de sfeer maar ook omdat het functioneel is. De keuze in LED lampen is enorm. Wil jij de juiste led lampen kopen? Ik geef je 7 tips.

Laat je niet alleen leiden door het aantal Watt

Veel mensen letten alleen maar op het aantal Watt. Dit niet de juiste manier om de lichtopbrengst in te schatten. Je kan beter letten op het aantal lumen. Het aantal lumen geeft aan hoeveel licht er daadwerkelijk uit de lamp komt.

Bekijk de lichtkleuren op de productspecificaties

De lichtkleur is vaak van groot belang. Er zijn veel verschillende lichtkleuren. Deze lichtkleuren vind je meestal bij de productspecificaties. Vergelijk het goed.

Kijk naar de stralingshoek

Bij de productspecificaties kan je ook de stralingshoek vinden. Men komt er vaak pas achteraf achter dat de ledlamp minder breed straalt dan de traditionele lamp. Let hier dus op. Deze stralingshoeken worden weergegeven in graden.

Check of de LEDlamp dimbaar is

Overigens is ook niet elke lamp dimbaar. Hoe je dit kan weten? Ook dit is te vinden bij de productspecificaties. Het is belangrijk om hierbij rekening te houden met de minimale wattage van uw dimmer. Vaak moet je de dimmer ook vervangen aangezien de minimale wattage van uw traditionele dimmer te hoog is.

Bekijk de waterdichtheid van de lampen

Niet elke lamp is waterdicht. Zo zijn bepaalde lampen alleen geschikt voor binnen. Tevens bestaan er lampen die spatwaterdicht zijn en lampen die volledig waterdicht zijn. Deze informatie kan je ook vinden bij de productspecificaties.

Let op de afmetingen

Als je jouw huidige halogeen wilt vervangen voor een LED lamp zijn de afmetingen belangrijk. Bij ledlampen wordt vaak aangegeven of ze retrofit zijn. Dit betekent dat deze lampen dezelfde afmetingen hebben als traditionele lampen. Kijk hier goed naar.

Kijk niet alleen naar de prijs

Let bij het aanschaffen van de ledlampen niet alleen op de prijs. Geadviseerd wordt om niet altijd de goedkopere lampen te kopen. Vaak zijn andere ledlampen in verhouding een stuk voordeliger als je bijvoorbeeld let op de levensduur.