Een webshop starten? Tips om efficiënt te werken

Als je veel pakketten naar de klanten verstuurt is een labelprinter onmisbaar. Houd er vooral rekening mee dat een label het eerste is wat de klant ziet. Zorg er dus voor dat jouw labels er verzorgd uitzien.

Gebruik labelprinters

Een labelprinter is in verschillende situaties handig. Zo kan je orde creëren op je bureau, in de keuken of in het archief. Je kan ook verzend-, barcode- of naambadge-etiketten printen. Bedenk dus bij het aanschaffen van een labelprinter goed voor welke situatie je het nodig hebt. Een labelprinter a6 formaat is voornamelijk handig voor het verzenden van verzend-etiketten.

Voordelen van een labelprinter

Een labelprinter is speciaal gemaakt voor het printen van labels. Deze labels worden direct geprint. Je kan je adresboeken uit Outlook of Apple mail integreren voor bijvoorbeeld etiketten. Een labelprinter print zeer snel en heeft geen inktcartridges nodig. Tevens is een labelprinter laag in energieverbruik en je hebt snel een hoge kwaliteit aan prints. Doordat je geen inkt nodig hebt is het erg voordelig.

Bureau- of een mobiele labelprinter?

Een mobiele labelprinter heeft een toetsenbord op het apparaat zelf en werkt op accu en/of batterijen. Hierdoor kan je overal printen. Bij een bureau-labelprinter kan je niet overal printen aangezien de mobiele labelprinter door middel van een USB-kabel aangesloten is aan je computer of laptop. Handig aan een mobiele labelprinter is dat je gemakkelijk meerdere labels achter elkaar kan printen door een automatisch snijmechanisme.

Label printer a6 formaat

Door a6 is het mogelijk om etiketten van 10 cm breed te kunnen printen. De verzend labels van Post NL, voor Nederlandse en Europese zendingen, hebben een a6 formaat (10×15 cm). Een gangbaar formaat. Run jij bijvoorbeeld een webshop en ben je je er bewust van hoe belangrijk goede verzend labels zijn? Koop dan een label printer a6 formaat. Hierdoor is het printen van deze labels een gemakkelijk proces met veel tevreden klanten als gevolg. Het is belangrijk dat verzend labels goed scanbaar zijn waardoor het pakket geen vertraging op loopt. Hier hecht de klant veel waarde aan.