Wat zijn leuke vakanties voor jongeren?

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Op vakantie gaan jongeren ook vaak buiten de zomervakantie. De tijd dat alle jongeren alleen maar op feestvakantie wilden, ligt al een tijdje achter ons. De jongeren van nu willen vaak wat van de wereld zien, of kiezen heel bewust voor een bepaalde vakantie. En soms wel gewoon een feestvakantie of in combinatie met een festival.

Herken je jezelf hierin?
Waar vind jij dan je inspiratie voor je volgende vakantie of rondreis?

Het blijkt dat veel jongeren geïnspireerd worden door vrienden én door social media. En daarna begint de zoektocht op internet. Zo worden reiservaringen graag gelezen. Melvin is zo iemand die zijn reizen uitgebreid beschrijft op zijn blog: TravelaWayofLife.nl. Je kunt ook kijken op inspiratiesites die allerlei vakanties verzameld hebben speciaal voor jongeren. Zoals vakantiesvoorjongeren.nl.

Waar reizen jongeren graag naar toe?

Hieronder vind je een aantal reizen die jongeren veel ondernemen. Dat het wat beter gaat met de economie zie je ook wel terug onder (werkende) studenten. Vaak wordt er gekozen voor één langere vakantie of een paar kleine. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Backpacken en rondreizen
Natuurlijk blijft backpacken nog steeds populair onder jongeren. Thailand is heel populair, maar ook andere landen worden graag ontdekt, zoals Vietnam, Peru, Chili en Australië.

Bijzondere landen
Zoals China en India. Je komt er niet zomaar binnen voor een vakantie, maar deze landen hebben wel een grote aantrekkingskracht onder jongeren. Onder andere Shanghai, als één van de grootste wereldsteden, maar toch veel overzichtelijker en schoner dan Bangkok. Ook Colombia en bijvoorbeeld Rusland, zijn bijzondere landen voor een vakantie en veel jongeren vinden dat interessant. Ook een rondreis door Zuid-Afrika wordt steeds populairder

Sportvakantie
Surfen, hiken, zeilen, paardrijden, mountainbiken, tennissen, enzovoort. Veel jongeren zijn graag sportief bezig tijdens hun vakantie. Dat zijn jongeren die er met de tent uittrekken, maar ook jongeren die liever in een wat comfortabel hotel zitten.

Zonvakantie
Natuurlijk, de zon- en feestvakantie blijft altijd lekker om even helemaal te relaxen. Toch kijken twintigers al vaak wat meer om hen heen en gaan ook excursies doen. Een groeiend aantal jongeren zoekt een hotel met wat meer comfort en betere hygiëne. Mallorca is dit jaar ‘the place to be’. Maar ook Malaga, Griekenland en Turkije groeien enorm qua belangstelling onder jongeren.

Festivals
Bijna alle jongeren bezoeken festivals in Nederland. De festivals in het buitenland worden ook steeds populairder. Niet alleen in Europa, maar zelfs in de VS.

Stedentripje
Even naar Parijs, Berlijn, Londen, Praag of een andere stad. Het is relatief goedkoop om daarheen te reizen. Veel jongeren kiezen voor de trein. Overnachten kan wat prijziger zijn, maar budgethotels of hostels zijn ook altijd te vinden. Net als bij backpacken maken jongeren ook regelmatig alleen een stedentripje om zo precies die dingen te kunnen doen, die ze graag willen doen.

In combinatie met sportwedstrijden
Relatief wat duurder, zeker als je naar een voetbalwedstrijd of de Formule 1 gaat. Als het kan, blijkt dat jongeren hier erg graag heen gaan. Of samen met één van de ouders

Cruisen
Ja, ja, met name Europese jongeren gaan steeds vaker mee op cruise. De Nederlandse jongeren zijn nog wat huiverig, maar we verwachten dat dit gaat veranderen. Waarom? Eigenlijk heeft deze vakantie alles ineen. Van zonnen bij het zwembad, tot allerlei leuke steden bezoeken. Dagelijks meer je weer ergens anders aan en kun je dat stadje of eiland verkennen.

Een jaartje sabbatical?

Na je schoolexamen een jaartje ‘niks’ doen. Of tijdens je studie een studiepauze inlassen. Er zijn steeds meer jongeren die voor kiezen voor een tussenjaar of een paar maanden sabbatical. De meeste jongeren combineren dit met een langere rondreis naar het buitenland. Het helpt je met je ontwikkeling en kan een goede stap zijn als je het idee hebt dat je nog niet goed weet wat je wilt, of als je een beetje vastloopt. Het blijkt dat je daarna prima je studie kunt herpakken.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]