Online ondernemen!

Na je studie van plan om digitaal te ondernemen of een mooie blog opstarten met een zakelijke insteek? Makkelijk is het niet, maar het kan zo belonend zijn, want de digitale wereld is niet meer weg te denken is uit ons dagelijks leven. We delen ons leven met vrienden op social media, we vinden een baan tegenwoordig online en vroeger als we iets nodig hadden, pakten we de Gouden Gids erbij, maar nu Googlen we alle informatie die we nodig hebben. Dat doen we niet alleen op het werk of thuis achter een PC, maar steeds vaker ‘even snel’ op smartphones en tablets.

Go with the flow

Handig dus om tussen de eerste vier zoekresultaten te staan in Google. Want zeg nou zelf, wie kijkt er nog verder dan de eerste pagina van de zoekresultaten? De rol van SEO is dus belangrijk.Een website maken kunnen we tegenwoordig (bijna) allemaal. WordPress, Joomla, Drupal en de vele andere opties hebben het en stuk eenvoudiger gemaakt. Informatie vinden over het optimaliseren van je website is iets wat we steeds belangrijker vinden. En dan hebben we het niet alleen over de technische kant, maar ook vooral voor de bezoeker. Je hebt niets aan technisch perfect geoptimaliseerde websites waar bezoekers na 10 seconden afhaken zonder dat ze hun  doel bereikt hebben.

Meten is weten

Online marketing is gecompliceerd. Je hebt te maken met de mensen achter de website, de website zelf, zoekmachines en uiteraard de bezoeker. Een lineair stappengids naar succes bestaat niet. Dit betekent dat je op een verantwoorde manier op basis van kennis verbeteringen implementeert en testen uitvoert. Ook hier geldt, meten is weten! Gaat je ranking in google omhoog? Blijft de bezoeker langer op de website? Conversie ratio omhoog? Dit zijn allemaal voorbeelden van indicaties dat je goed bezig bent. Zorg dus dat je weet wat wel en vooral, dat je weet wat wél en wat niet werkt.

Bijsturen

Een aantrekkelijke en functionele website gemaakt? Mooi? En nu achterover leunen? Zeker niet! Constant bijsturen is een vereiste. De trends in de digitale wereld volgen elkaar in rap tempo op. Het kan daarom ook handig zijn om in zee te gaan met een online marketing bureau. Samen online doelstellingen opstellen en realiseren, bespaart je een hoop tijd die je zou kunnen investeren in je product of service.

Kortom, online marketing is belangrijk en niet meer weg te denken als je serieus bezig bent met het opzetten of beheren van een website.