Tips voor het inrichten van je starterswoning

Starterswoningen zijn vaak niet de meest grote woningen. Het heten dan ook niet voor niets starterswoningen; het is de woning waar je start na je periode op kamers, zodra je het ouderlijk huis hebt verlaten of wanneer je gaat samenwonen met je partner. Alle drie mooie momenten die je de kans geven op een nieuwe stap in je leven. Maar hoe richt je de starterswoning in? Hoe haal je het beste uit de kleinere ruimten? Lees snel verder voor tips met betrekking tot het inrichten van je starterswoning.

 

  • #1 Speel met licht

 

Hoe kleiner de ruimte, hoe belangrijker het is licht te creëren in de ruimte. Donkere kleuren laten een ruimte kleiner lijken. Lichte kleuren reflecteren licht, dus kies voor lichte kleuren als wit, lichtgrijs, beige en pastel. Maak het af met donkerdere accessoires om een mooi geheel te creëren.

 

  • #2 Kies voor scheiding

 

Om in een kleine ruimte overzicht en rust te behouden, creëer je automatisch een een ruim effect. Kies daarom voor het afscheiden van bepaalde leefruimten. Dit kun je doen door het plaatsen van een scheidsingswand. Voor extra opbergruimte kies je voor een stellingkast of opbergrek.

 

  • #3 Gebruik glas en spiegels

 

Dit is misschien voor de rijke mensen onder ons, maar het plaasten van een glazen wand in je huis geeft een groot geheel en toch creëer je een extra ruimte. Daarnaast zorgen spiegels voor het groter lijken van de ruimte. Glazen wanden en een grote spiegel aan de muur laten je kamer optisch groter lijken.

 

  • #4 Vloer en muur één

 

Maak je vloer en muur tot één door je vloer in dezelfde kleur te leggen als dat je de muur hebt geschilderd. Dit laat de ruimte namelijk ook groter lijken. Door dezelfde kleur te gebruiken, verminder je het zicht op hoeken en vergroot je de ruimte.

 

  • #5 Accessoires en opbergen

 

Accessoires zijn onmisbaar in ieder interieur, dus ook in jullie starterswoning. Een kleine ruimte is echter niet geschikt voor teveel accessoires. Kies daarom voor een aantal persoonlijke accessoires om rust te behouden en berg de rest van de accessoires op. Eens in de zoveel tijd kun je best eens wisselen van acessoires.

 

  • #6 Ga voor vorm

 

Door een vierkante eettafel af te wisselen met een ronde bijzettafel maak je je ruimte tot een spannende ruimte. Daarnaast kun je kiezen voor een kast met verschillende vakken. Zo houd je je woning rustig en tegelijkertijd spannend.

 

  • #7 Luchtig en hoog

 

Zwevende meubels zijn niet alleen hip, maar vergroten een ruimte ook. Door zwevende planken op te hangen en de hoogte in te gaan met planten, vergroot je je ruimte nog meer.

Het enige dat je nu nog hoeft te doen is de bovenstaande tips ter harte te nemen, in je achterhoofd te houden tijdens het inrichten van je starterswoning en je creëert vanzelf een waar paleis.