Een stage in het buitenland – een ervaring die je niet mag missen!

Met een buitenlandstage verleg je niet alleen je eigen grenzen, maar het zorgt ook voor interessante ervaring. Je komt op plekken waar je nog onbekend mee bent, je leert meer van de cultuur in het gebied waar je stage loopt en een stage in het buitenland draagt ook bij aan het niveau van je Engelse taal. Deze punten staan erg goed op je CV.

Buitenlandstages zijn beschikbaar voor mbo, hbo, wo, maar het is ook zeker een optie voor mensen die hun studie hebben afgerond en puur wat werkervaring op willen doen. Veel Engelstalige stages kun je lopen in Malta, Australië, Nieuw-Zeeland, Engeland, China, Ierland, Canada en Amerika.

Tegenwoordig worden er ook voor middelbare scholieren stages aangeboden. Dit zijn maatschappelijke stages en de mogelijkheid om dit in het buitenland te doen wordt vooral gebruikt voor scholieren uit het tweetalig onderwijs, ook wel TTO genoemd.

Een Maatschappelijke Stage
Tegenwoordig zijn er steeds meer mogelijkheden op het gebied van buitenlandstages voor deze groep scholieren. Vooral de Engelstalige stages zijn erg populair onder jonge scholieren die hun grenzen willen opzoeken of gewoon even afwisseling willen hebben van hun reguliere school. Deze stages zijn beschikbaar in Malta en Engeland. Beide plekken zijn een smeltkroes van culturen, de ene bevat meer kleinere stadjes, terwijl de ander juist een wereldstad is. Veel mensen zijn al eens in London geweest, maar niet naar Malta. Tijdens je stage is er genoeg tijd om je stageplek te verkennen. In London gebeurt dit meestal met toeristische bussen en boten. Ook kun je hier de populaire attracties zoals de Big Ben en de London Eye bezoeken. Op Malta kun je genieten van de rust en al het heerlijke eten, maar ga ook zeker lekker naar het strand!

Hoe ziet een buitenlandstage eruit?
Je gaat stage lopen in een internationale omgeving waar Engels de voertaal is. De stage is natuurlijk afhankelijk van je opleidingseisen, maar omdat de stagebedrijven vaak met internationale stagiaires werken, zijn zij hier zeker bekend mee. Je kunt bijvoorbeeld terecht komen op een internationale taalschool, een hotel, een duikschool , een kinderopvang of gewoon op kantoor. De bedrijven waar je stage gaat lopen zijn altijd professioneel en erkend. Bespreek ook altijd je eigen persoonlijke voorkeuren, zodat je echt het meeste uit je buitenlandervaring haalt en er een fijne tijd hebt!