En jij dacht dat jij een top stage had bemachtigd?

Je hebt eindelijk die felbegeerde stageplek te pakken. Je denkt: ‘Wow, het kan toch niet veel beter dan dit?!’ Ja, dat kan wel. Je moet er alleen even voor naar de Verenigde Staten, want hier kun je bij World of Beer stage lopen als Drink it Intern!

Drinken voor het leven, terwijl je stage loopt!

Het is echt geen studentengrap. Bij World of Beer nemen ze geregeld studenten aan die op zoek zijn naar een avontuurlijke stage, waarbij het goudkleurige wondergoedje centraal staat. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden om stage te lopen als zogeheten Drink it Interns. Hierbij vliegen deze gelukkige stagiairs de hele wereld over om zoveel mogelijk biertjes te proeven en hierover een recensie te schrijven. Je mag dus niet alleen veel heerlijke biertjes drinken, maar je gaat ook nog eens veel reizen. Klinkt niet slecht, toch?

Wat moet je in hemelsnaam hebben om deze stage te krijgen?

Allereerst, liefde voor bier. En dat kun je niet letterlijk genoeg nemen. Jij drinkt geen bier, jij neemt het bier in je op. Jij kunt als geen ander verschillende soorten bier van elkaar onderscheiden op smaak, kleur en geur. Jij geniet gemakkelijk een uur lang van één biertje, waarbij je jouw vrienden verveelt met een professionele uitleg over de smaaksubstantie, het gistingsproces en de hoeveelheid hop dat erin moet. Er is maar één drankje dat telt voor jou! Verder is het wel handig als je verstand hebt van social media en een beetje leuk kunt schrijven. Maar dat spreekt voor zich, toch?

Geniet van je stage en vooral niet met ‘mate’

Tijdens de Drink it Intern stage ontdek jij de wereld van het bier. Je leert niet alleen veel over bier, maar je doet ook veel ervaring op door brouwerijen te bezoeken, bierspecialisten te interviewen en zelf blogs en vlogs te maken. Ben jij nieuwsgierig geworden naar deze droomstage? Bekijk dan eens de website van World of Beer en check de verhalen van de stagiairs zelf! Bedenk wel: in de Verenigde Staten geldt dat je 21 jaar of ouder moet zijn om bier te mogen nuttigen! Tja, een droomstage als deze is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd.