De perfecte start van jouw carrière

 

Jarenlang heb jij zitten zwoegen voor dat felbegeerde papiertje. Eindelijk, je bent geslaagd! Met een ijskoud biertje in je hand en een laptop op je schoot koester jij je in het zonnetje. Ondertussen scrol je door het vacature aanbod. De mogelijkheden zijn eindeloos. Waar begin je?

Fris je LinkedInprofiel en je cv op

Uiteraard voeg je eerst je afgeronde opleiding toe. Op LinkedIn heb je de mogelijkheid om jezelf te introduceren met een leuke tekst. Laat een werkgever of iemand met wie je langdurig samen hebt gewerkt, bijvoorbeeld je stagebegeleider, een review schrijven. Check of je cv up to date is. Online zijn goede templates te vinden.  Wellicht kun je de bijbaantjes voor twee maanden bij de H&M en de zes maanden bij de plaatselijke ijssalon nu beter schrappen.

Schrijf een goede motivatiebrief

Natuurlijk bewerk je de brief per sollicitatie, maar het is superhandig om een goede basis te hebben.  Open je brief zo persoonlijk mogelijk door de naam van de recruiter of contactpersoon te noteren. Leg in de eerste alinea uit hoe jij bij het bedrijf en de vacature terechtgekomen bent en vervolg de alinea door te omschrijven waarom jij geschikt ben voor de functie. Geef tenslotte aan dat je graag uitgenodigd wilt worden voor een gesprek.

 

 

Verschijn goed voorbereid op gesprek

Zoek nuttige informatie over het bedrijf op. Je scoort er punten mee en op basis van deze informatie kun jij goed motiveren waarom jij graag bij dit bedrijf wilt werken. Zo weet je waarover je het hebt en kom je geloofwaardig over! Bedenk van tevoren wat jouw sterke en zwakke punten zijn. Wat is jouw toevoeging voor het bedrijf? Noem hierbij dan ook een concrete situatie waarin dit tot uiting is gekomen. Hoe ging je met een bepaalde situatie om? En wat voor resultaat heeft dit opgeleverd?  Vraag naar specifieke werkzaamheden en doelen van het bedrijf. Door goed te luisteren en relevante vragen te stellen, kom jij geïnteresseerd over.

Aan de slag!

Tijd om te beginnen! Met een goede voorbereiding, kennis en ervaring overtuig jij jouw toekomstige baas zeker. Veel succes!