Het festival seizoen is geopend!

Eindelijk kunnen we weer! Het festivalseizoen is begonnen. Is dit de eerste keer dat je uit je plaat gaat op de deuntjes van Martin Garrix of dat je gaat rocken op Carbonized eyesockets van Carcass? We helpen je op weg met een paar handige tips.

Zorg goed voor jezelf
Met stipt op 1, water drinken! Door de warmte en de alcoholische versnaperingen droogt je lichaam uit zonder dat je het in de gaten hebt. Wissel de goudgele rakkers dan ook af met een flesje water. Niet alleen gezond, ook een prima strijdmiddel tegen een kater. Daarnaast doe je jezelf ook een plezier met genoeg zonnebrandcrème en twee oordopjes. Kleine investeringen die er voor zorgen dat je fris en fruitig (zonder blijvende gehoorschade) de volgende festivals kunt bezoeken.

Wat gaan we doen vandaag?
De timetable bestuderen alsof je een statistiek-examen hebt. Veel stages betekent veel moeilijke keuzes maken tussen geweldige bandjes en DJ’s. Dit gaat sowieso emotioneel beladen discussies opleveren binnen je vriendengroep. Blijf lief voor elkaar; het is een stukje geven en nemen.

Vrienden (alweer) kwijt!
Voorkomen is beter dan genezen. Of zoals Johan Cruijff het verwoorde, “voordat ik een fout maak, maak ik die fout niet”. Je wilt je vrienden niet kwijtraken, de grootste angst van een festivalganger. Behalve voor Alex dan, die was al de weg kwijt bij binnenkomst. De rest van de groep bij elkaar houden vergt wat tactisch inzicht. Ervaring met een teamsport kan goed van pas komen. Spreek een vaste plek af zoals rechtsvoor, linksbuiten of diep in de spits. Een lange spits van 2 meter aantrekken voor je vriendengroep kan ook een oplossing zijn. Benader de posities altijd vanaf de flanken want door een grote mensen massa lopen kan behoorlijk wat tijd kosten.

Op naar de volgende
Nederland telt ongeveer 800 festivals. Na een dagje bijkomen, kun je dus direct de volgende plannen. Veel plezier!