Sweaters ontwerpen voor je studiegroep of studentenvereniging

In een studie- of studentenvereniging maak je deel uit van een stam, zoals onze voorouders die al hadden voor de jaartelling begon. Het is een krachtig fenomeen, zo’n stam, want je bent eigenlijk een onderdeel van een familie. We dragen grofweg dezelfde kleding, dezelfde sociale make-up en vieren dit hardop onder het genot van een biertje. En zoals iedere stam zijn eigen klederdracht heeft, zo heeft iedere studentenvereniging zijn eigen verenigingskleding, t-shirts of sweaters te ontwerpen.

Hoe ontwerp je originele en unieke verenigingskleding?

Als je ooit de kleding voor je studentenvereniging, studieteam of sportclub hebt mogen ontwerpen, dan ken je dit probleem. Hoe maak je nu toffe kleding die er niet uitzieHoodiet als iedere andere vereniging in de stad? Een logo op de rug, een tekst op de borst.. je kent het wel: been there, done that! Het is tijd voor iets anders.

Kies een ander soort kledingstuk!

Laten we beginnen bij de kleding zelf; hierin kun je je natuurlijk al onderscheiden van andere verenigingen. Het meest gedragen kledingstuk onder studenten is de hoodie, want die kun je overal overheen dragen en is lekker warm. Eigenlijk perfect voor een goede zichtbaarheid van je logo. Maar wat als je het allemaal even helemaal omdraait? Wat vind je bijvoorbeeld van een gepersonaliseerde onesie, bomberjack, spijkerbroek, snapback pet of muts? Als je genoeg hebt van bedrukte hoodies, trek dan de stoute schoenen aan en bedenk gewoon iets nieuws!

Een bedrukking die direct in het oog springt

Oké, probleem twee: hoe ontwerp je een bedrukking die origineel is en opvalt? De meest standaard print is toch wel een logo op de borst en rug, dus daar blijven we even bij uit de buurt. Ik zou je aanraden om een originele plek voor je logo of naam te kiezen, zoals de achterkant van een capuchon! Niemand die dat eigenlijk doet in het verenigingsleven, waardoor het de perfecte manier is om uniek te zijn en op te vallen. Als er voortaan iemand achter je loopt, worden hun ogen bijna gedwongen om naar jouw capuchon te kijken.

Niet gewoon een voornaam, maar…

Als je een ander kledingstuk gebruikt, dan moet je op een andere manier creatief zijn. Wat dacht je ervan om in plaats van een gewone voornaam, de roepnaam of nickname van je verenigingsleden op de kleding te drukken? Dat geeft een informele sfeer aan de verenigingskleding en waarschijnlijk wek je er ook nog eens de leukste verhalen mee op. “The Shermanator, Dominee Derksen, Party Hannibal, Beach Boy Bert”, ik zie het al helemaal voor me. Jouw unieke verenigingskleding is de komende tijd het gesprek van de dag!