Tips voor het inrichten van je studentenkamer

Het is zo ver, je gaat op kamers! Natuurlijk wil je van je nieuwe kamer echt iets moois maken. Je zult er namelijk de komende jaren slapen, eten, studeren of gewoon lekker chillen. Met deze verhuizing heb je weer de kans om een nieuwe kamer helemaal naar eigen smaak in te richten. Helaas moet er rekening gehouden worden met het budget en de beperkte ruimte. Het inrichten van een studentenkamer kan dus een lastige klus zijn. Wij hebben een aantal originele tips voor de inrichting van je kamer op een rijtje gezet!

Muurstickers
Wanneer je geen zin hebt om alle muren te schilderen, maar de muur wel op wil vrolijken, dan zijn muurstickers een goed optie. Met relatief goedkope muurstickers kun je op een eenvoudige manier een kale muur een stuk interessanter maken. In wat voor thema of kleur je je kamer ook wilt inrichten, voor iedereen is wel een leuke muursticker te vinden. Reis je graag? Dan kun je bijvoorbeeld stickers van een wereldkaart, een quote over reizen of een afbeelding van The Tower Bridge op je muur plakken. Ben je een dierenliefhebber? Dan zijn er muurstickers van allerlei dieren te verkrijgen. Liever een grappige quote, een boom, bloemen of iets anders? Er zijn zo veel verschillende muurstickers te verkrijgen dat je vast iets leuks kunt vinden.

studentenkamer

Werk in de hoogte
Is je kamer niet heel groot? Werk in de hoogte! Als je een hoogslaper aanschaft heb je hieronder nog genoeg ruimte voor een comfortabele bank of een bureau om aan te studeren. Gebruik ook de ruimte boven je bed of zelfs boven je deur, waar je niks tegen de muur aan kunt zetten, door bijvoorbeeld hoge planken op te hangen.

Daarnaast zijn er verschillende trucjes die je kunt gebruiken om je kamer groter te laten lijken. Werk bijvoorbeeld met lichte kleuren, lange gordijnen die je tot aan het plafond hangt of hang een grote spiegel op.

Originele opbergruimtes
Je zult veel opbergruimte nodig hebben voor al je studiespullen, kleding en persoonlijke eigendommen. Het is dus handig om een aantal originele ruimtes te creëren waar je spullen kwijt kunt. Zo kun je bijvoorbeeld een leuke dicht kastje maken voor aan de muur waar je boeken, eten, servies, toiletspullen of andere dingen in kwijt kunt. Hang een leuk schilderij op de kast zodat hij niet eens opvalt aan de muur!

Als je een kleine kledingkast hebt waar je niet al je kleding in kwijt kunt, maak dan ook gebruikt van een los kledingrek. Een kledingrek neemt weinig ruimte in beslag, is makkelijk opzij te schuiven en je kan hier best veel kleding op kwijt. Zoek je een plek voor al je studieboeken? Koop dan wat leuke kistjes en zet ze op hun zij onder je tafel of bureau. Dit geeft een leuk zicht en zo staan ze niet in de weg.

Meubels met dubbele functie
Ga creatief om met je meubels en kijk hoe je ze nog meer kunt gebruiken. In plaats van een nachtkastje kan je ook gewoon een leuk krukje gebruiken waar mensen op kunnen zitten als ze langskomen. Wil je graag een bank in je kamer maar is hier geen ruimte voor? Schaf een slaapbank aan. Je hebt speciale bedden die je als je ze overdag bekleed met kussens ook prima als bank kunt gebruiken! Heb je verder echt een bureau nodig om aan te studeren? Dat kan toch prima aan een leuke eettafel? Zo heb je altijd plek om mensen uit te nodigen voor een lekker diner.

Volg bovenstaande tips op bij het inrichten van jou studentenkamer en je studententijd kan beginnen!