5 tips om je scriptie alsnog zo snel mogelijk af te ronden

Ben jij nog aan het zwoegen aan je scriptie terwijl je vrienden al op het strand liggen? Met deze tips heb jij je scriptie binnen een mum van tijd af en kun ook jij lekker gaan bakken op het strand.

Sluit je op in de bieb

Uit onderzoek blijkt dat je het beste kunt werken op een neutrale, opgeruimde plek met zo min mogelijk afleiding. De bieb voldoet aan al deze eisen. Je eigen studentenkamer of een koffietentje niet. Zorg dat je er om 09:00 bent en aan het eind van de middag pas weggaat.

Aangezien je er niet veel anders kunt doen, dwing je jezelf om echt aan je scriptie te werken. Spreek met jezelf een target af. Twee pagina’s per dag bijvoorbeeld, daarna mag je naar huis.

Daarnaast zit de bieb rond deze tijd vol met lotgenoten. Dus als je een bakje koffie gaat doen, kom je genoeg studenten tegen die je misschien wel verder kunnen helpen met je scriptie.

Schakel externe hulp in

Je kunt veel tijd besparen door de dingen waar je niet zo goed in bent uit te besteden. Ben je slecht in statistiek? Er was vast wel iemand die trots is op zijn statistiek skills en je hierbij wilt helpen voor een kratje bier.

Ook zijn er professionele partijen die je scriptie nakijken. De taalkundigen van dit soort bureaus halen alle taalfouten uit je scriptie en zorgen dat je scriptie lekker leest. Je kunt je voorstellen dat je begeleider je al snel een hoger cijfer geeft als hij zonder frustratie van kromme zinnen en spelfouten je scriptie kan lezen.schriptie nakijken

Naast het verbeteren van taalfouten krijg je veel feedback op je taalgebruik wat erg leerzaam is. Veel studenten kunnen nog wel wat leren over de Nederlandse taal. Want laten we eerlijk zijn, taalfouten maken mag straks echt niet meer als je een baan hebt.

Het is uiteraard niet gratis, maar de kwaliteit is super en dit kan het verschil maken tussen slagen en zakken.

Pak de richtlijnen van school er nog eens bij

De scriptierichtlijnen van school heb je vast in het begin ooit bekeken. Het kan geen kwaad om die nog eens goed door te lezen. Want op de criteria in de richtlijnen wordt je afgerekend. Zorg ervoor dat je precies doet wat daar instaat en dwaal niet af met je scriptie.

Zeg ‘nee’ tegen je vrienden

Deze tip is misschien het aller moeilijkste. Maar zeg een paar weken ‘nee’ tegen je vrienden en steek al je energie in je scriptie. Dus even geen barbecues, geen terrasje en al helemaal niet tot 04:00 de kroeg in. Dit is lastig, maar als je nu even doorzet, kun je straks onbeperkt chillen, feesten en ontspannen!