De 3 meest voorkomende studentenkwaaltjes

Het studentleven gaat niet altijd over rozen. Periodes van weinig college en drie keer per week de kroeg in worden afgewisseld door weken van intense studie en nachten doorhalen in de UB. Het studentenlichaam gaat een turbulente fase door, komen de volgende kwaaltjes je bekend voor?

1. Gewichtsschommelingen

Een bekend gezondheidsprobleem voor veel studenten is een snelle verandering van gewicht. Met name eerstejaars studenten die lid worden van een studentenvereniging willen nog weleens de nodige kilootjes aankomen door overmatige alcoholconsumptie.

Klinkt dit je bekend in de oren?

Probeer dan eens een maand lang niet te drinken, goed voor je zelfdiscipline en je lichaam! Kun jij het aan?

2. Wallen

Weinig slaap en een actief nachtleven zorgen bij veel studenten voor hangende oogleden en wallen onder de ogen. Gelukkig zijn hier vele middeltjes voor zoals vitamine E sticks en oogrollers.

Niks mis mee om goed voor je uiterlijk te zorgen, dus zorg dat je er altijd eentje op je toilettafel hebt staan. Zo zie je er altijd top fresh uit, ook nadat je weer eens een nachtje hebt doorgehaald.

3. Nekklachtenstudenten in collegezaal

Het gros van de studenten doet tegenwoordig alles op z’n laptop. In de collegebanken zie je vandaag de dag meer Macbooks dan notitieblokken. Door het vele getyp en en een onnatuurlijke houding krijgen veel studenten last van een “nerd-nek”. Komt je vast wel bekend voor.

Je kunt met een paar simpele oefeningen dit voorkomen. Ook kun je een laptop stand aanschaffen voor een paar tientjes zodat je niet continu gebukt hoeft te zitten.

Komen de klachten in dit artikel jou ook zo bekend voor? Nu weet je hoe je ze snel kunt voorkomen. Bewustwording is de eerste stap in het proces.

Heb je zelf nog last van bepaalde klachten die typisch zijn voor studenten? Laat het ons weten via een mailtje!