Goedkoop en efficiënt je studentenkamer inrichten

Als je gaat studeren bestaat de kans dat je op kamers moet. Wanneer je een kamer hebt gevonden, zul je de kamer moeten inrichten. Als je te maken hebt met een beperkt budget, moet je afwegingen maken. In deze blog geven we je een aantal tips om je studentenkamer goedkoop en efficiënt in te richten.

Tip 1: Neem een kijkje bij de kringloop
Vermijd dure woonwinkels. Ook hoef je niet direct naar de Ikea toe. Kijk eens bij de kringloop bij je in de buurt. Hier kun je vaak mooie ingeruilde spullen tegenkomen die je goed kunt gebruiken. Voordeel: de spullen zijn vaak mee te nemen voor een prikkie.

Tip 2: Kies voor lage meubelsstudentenkamer
Heb je wel eens een studentenkamer gezien die bomvol lijkt? Grote kans dat er hoge meubels worden gebruikt. Om je studentenkamer minder vol te laten lijken, doe je er goed aan om te kiezen voor lage meubels. Daarnaast kun je de muren dan gebruiken voor andere zaken.

Tip 3: Schilderwerk
Vaak kan je kamer wel een likje verf gebruiken. Een frisse tint aan je kamer zorgt voor veel meer woonplezier. Je kunt hier natuurlijk een schildersbedrijf voor inschakelen dat gespecialiseerd is in binnenschilderwerk, maar je kunt er ook voor kiezen om zelf te gaan schilderen.

Tip 4: alle ruimtes optimaal benutten
Een studentenkamer is vaak niet groot. Daarom is het zaak om alle ruimtes zo optimaal mogelijk te benutten. Denk daarom goed na waar je bijvoorbeeld opbergboxen kwijt kunt. Onder je bed, onder je bureau of in de hoek van je kamer.

Tip 5: Doe een beroep op je netwerk
Je hebt zelf vast een groot netwerk om je heen van vrienden, familie en kennissen. Misschien heeft je vader of opa handige handen, kunnen je zusjes helpen met verhuizen en kan de buurman mooie meubels maken. Kijk in je netwerk rond en je zult versteld staan wat er allemaal mogelijk is.