Vrije tijd als student? Ga kiten!

Als student moet je vaak hard werken om dat belangrijke tentamen te halen, maar gelukkig beschik je vaak over meer vrije tijd dan wanneer je aan het werk bent. Hoe kun je die vrije tijd op de meest actieve en sportieve manier besteden? Door te gaan kiten!

Kiten in Nederland

In Nederland kan je op verschillende plekken in het land kiten. Veel jongeren trekken bijvoorbeeld in het weekend naar de kust. Het is natuurlijk wel belangrijk om allereerst even een onderscheid te maken tussen de verschillende soorten kiten die je kunt beoefenen.

Kitesurfen

De meeste mensen zullen bij kiten als eerste denken aan kitesurfen en kiteboarden. Dit is dan ook de meest bekende vorm van kiting en zul je vaak zien wanneer je het strand bezoekt. Hiervoor heb je een inflatable kite nodig en uiteraard een kiteboard om aan de slag te kunnen.

Powerkiten

Daarnaast is er echter ook een tak van de kitesport die velen helemaal niet kennen, namelijk het powerkiten. Dit is een vorm van kiten op het land, waarbij je met een grote kite jezelf vooruit laat trekken door de wind. Je kunt bijvoorbeeld op een longboard of kitebuggy hoge snelheden bereiken en over het strand heen scheuren.

Ook kun je gewoon freestyle powerkiten, waarbij je gigantische jumps kunt maken in de lucht. Je hebt hierbij dus alleen maar een kite nodig en verder helemaal niets.

De twee vormen van kiten zijn goed te combineren en nemen ook in Nederland steeds meer toen in populariteit. Spreekt jou dit ook aan? Bij een goede kite shop kun je vaak om een persoonlijk advies vragen en kun je een kite kopen die perfect bij jou en je huidige niveau past.

Ook zijn er in Nederland diverse online fora over kiten waar je kunt afspreken met mensen die ook into kiten zijn. Enjoy the ride!

Credits gaan naar Nadine