Aan welke verzekeringen moet ik denken als student?

Je studententijd is natuurlijk een hartstikke leuke en onbezorgde tijd. Ga je op kamers dan verandert er wel opeens een heleboel in je leven. Veel studenten hebben geen zin om erover na te denken, maar wanneer je volwassen bent en op eigen ben staat, is het verstandig om eens over verschillende verzekeringen na te denken. Aan welke verzekeringen moet je denken als je gaat studeren? Wij zetten het voor je op een rijtje. Zo kun je er voor zorgen dat je studententijd de meest onbezorgde periode uit je leven blijft!

De zorgverzekering
De belangrijkste verzekering is je zorgverzekering. Sterker nog, je bent verplicht om een zorgverzekering af te sluiten, wanneer je 18 wordt. Vaak ben je tot die tijd meeverzekerd met je ouders en biedt die zorgverzekering een eigen variant aan als je volwassen wordt. Dit lijkt handig, maar vaak is dit niet het voordeligst. Daarom loont het de moeite om te kijken wat de beste en voordeligste zorgverzekering is voor jouw situatie. Op die manier kan je tientallen euro’s besparen per maand en dat komt elke student natuurlijk goed uit, kan je misschien toch een Netflix abonnement afsluiten of wat meer biertjes drinken in de kroeg. Zo kun je hier speciaal voor jongeren en studenten makkelijk en eenvoudig de beste verzekering voor jouw situatie vinden.

Op kamers
Ga je niet alleen studeren, maar ook nog op jezelf wonen? Dan is het slim om een inboedelverzekering af te sluiten. Op die manier zijn de spullen in je woning of op je kamer verzekerd tegen onder meer diefstal, brand en waterschade. Wel zo’n prettig idee, want ook al ga je voor je spullen naar de IKEA of kan je meubels overnemen van een vriend of familielid, je hele inboedel is vaak toch honderden tot duizenden euro’s waard.

Andere verzekeringen
Ben je een reislustige student? Dan is het ook goed om aan een (doorlopende) reisverzekering te denken. Ook een aansprakelijkheidsverzekering is geen overbodige luxe, want een ongelukje zit in een klein hoekje. Een laptop verzeker je met een buitenshuisverzekering. Je ziet dat er een hoop verschillende verzekeringen zijn. Sluit je er meerdere tegelijk af bij dezelfde maatschappij, dan krijg je misschien pakketkorting. Als student kan je vaak aanspraak maken op verschillende kortingen, dus informeer daar altijd naar. Zo zorg je dat je goed verzekerd bent, maar nooit teveel betaalt!