Op vakantie voor een studentenbudget

Als student heb je het niet breed om de huur te betalen, uit te gaan, leuke dingen te doen en om dan ook nog een degelijke maaltijd op tafel te zetten. Laat staan om op reis te gaan in het hoogseizoen wanneer de prijzen tweemaal zo hoog zijn. Maar toch moet je in deze periode omdat je niet wilt dat je tentamens mist, waardoor je nog een jaar moet studeren, nog een jaar college moet betalen en daardoor nog minder geld over houdt. Maar ondanks al die armoede is daar altijd nog ome DUO!

Inmiddels is het een begrip om de studiefinanciering ‘ome DUO’ te noemen. Alsof het een onuitputbare suikeroom is die je volledig leeg kan trekken zonder consequenties. Natuurlijk is dat niet helemaal het geval, maar na weer een hard collegejaar werken heb je het toch echt wel verdient om even op vakantie te gaan. Het hoeft niet meteen een dure vakantie te zijn, het kan ook gewoon een goedkope stedentrip in Europa zijn. Dat jaar backpacken in Azië doe je maar na je studie, maar tijdens je studie kan je ook op reis naar mooie plekken. Europa zit vol prachtige culturele steden met kunst en architectuur van de grootste kunstenaars.

Voor wie minder cultureel ingesteld is heb je ook de goedkope party steden waarbij je voor een euro al met een halve liter bier in je hand staat te dansen in de vetste clubs. Een goedkope stedentrip naar Praag is dan perfect.

Het fijne aan een stedentrip is toch wel dat het niet te lang is en daardoor goed tussen je colleges door te plannen is. Je hoeft je geen moment te vervelen tijdens zo’n reis: ontdek de bezienswaardigheden in de stad, ga naar een museum, shop untill you drop of neem een lekker dagje rust in het stadspark. Je kunt het helemaal indelen zoals jij wilt. Plan je hele trip vol met leuke dingen, of doe het lekker op je gemak om uitgerust thuis te komen. En doordat het een korte reis is betaal je niet ontzettend veel maar heb je toch het gevoel dat je er even tussenuit bent geweest.