Rijbewijs halen tijdens je studie

Veel studenten die in de stad wonen en nog niet hun rijbewijs behaald hebben, stellen het beginnen met rijlessen vaak uit tot na hun studie. De meeste studenten hebben het idee dat rijden in een stad lastiger is dan bijvoorbeeld rijden in het dorp, waar hun ouders vandaan komen. Hieronder volgen enkele redenen waarom je juist wel moet beginnen met rijlessen in je studententijd:

 

  1. Rijlessen tussen de colleges door

Bij de meeste rijscholen kun je heel flexibel je rijlessen inplannen. Let hierop bij het uitkiezen van een rijschool zodat je kunt rijden wanneer dit jou uitkomt! De meeste rijinstructeurs komen je ophalen, dus ook in je krappe tussenuren kun je rijlessen.

 

  1. Er is grote keuze aan rijscholen

Als je begint met rijlessen in een kleinere omgeving is het aanbod in rijscholen ook beperkter. In grote steden is het aanbod veel groter, en krijg je misschien zelfs moeite met kiezen. Een rijschool die wij aanbevelen is Rijschool Sila. Als je nog steeds moeite hebt met kiezen kun je het beste naar ervaringen van andere studenten vragen. Een klik hebben met jouw rijinstructeur is altijd fijn.

 

  1. Kunnen rijden in Amsterdam = overal kunnen rijden

Veel studenten schrikken af bij de gedachten aan je rijbewijs halen in Amsterdam, maar dit is nergens voor nodig. Je begint met lessen in de rustigere delen van Amsterdam, je hoeft niet meteen de grachten over. De instructeur kijkt altijd eerst goed naar jouw niveau voordat hij kijkt waar jullie gaan rijden. En als je eenmaal het papiertje binnen hebt, kun jij alle wegen aan.

 

  1.  Voordeel op de arbeidsmarkt

Tegenwoordig zijn er steeds meer vacatures waar een rijbewijs B gezien wordt als een pré. Voor het bezoeken van klanten, of om ervoor te zorgen dat jij sneller van A naar B komt. Als jij je rijbewijs tijdens je studententijd hebt gehaald kun je meteen aan de slag.

 

Overtuigd? Veel succes op de weg en heel veel veilige kilometers gewenst!