Voedingsadvies voor studenten

Als student zijnde weet je dat je een zeer wisselvallig eetpatroon hebt. Vaak schiet het koken er bij veel studenten bij in, zeker als ze op kamers wonen, en wordt het een vette hap. Echter zien we dat steeds meer studenten met behulp van een voedingsdeskundige een steeds gezondere levensstijl hanteren.

Hulp bij afvallen
Veel studenten kampen door hun levenswijze vaak snel met overgewicht, zeker als ze lid zijn bij een studentenvereniging en wekelijks een aantal avonden in een kroeg staan. Niet gek dat je een paar kilootjes aankomt als student.

Wil je echter afvallen op een verantwoorde wijze, dan kan een voedingsdeskundige je hierbij helpen. Samen kun je zo een geschikt patroon vinden en een haalbaar doel stellen.

Sportvoeding advies voor studenten
Nu denk je bij een diëtiste misschien als eerste aan afvallen, je kunt ook een dieet volgen om betere resultaten te behalen bij het sporten. Ben je een actieve student? Dan zal je ongetwijfeld weten dat veel studenten die lid zijn van een sportvereniging worden bijgestaan door een voedingsdeskundige.

Zo worden bijvoorbeeld studenten die lid zijn bij diverse roeiverenigingen bijgestaan door een voedingsdeskundige in Groningen. Zeker als je een bepaald streefgewicht hebt kan hulp van een iemand met de juiste kennis erg waardevol zijn.

Maar ook studenten die veel tijd spenderen kunnen baat hebben bij het juiste plan om hun doelen te bereiken. Wat moet je eten als je veel spiermassa wilt kweken? En hoe vaak per dag? Wanneer is het gezond en wanneer niet?

Allemaal vragen waar een diëtist je bij kan helpen.

Voedingsadvies vergoed voor studenten
Om het helemaal aantrekkelijk te maken om als student hulp in te schakelen van een voedingsdeskundige is dat dit vanuit de basisverzekering wordt gedekt. Wat staat je nu nog in de weg om een afspraak te maken? Helemaal niets!