Voordelen van koffie voor studenten

koffieLoop ’s ochtends door een cafetaria op een hogeschool of universiteit en je zult waarschijnlijk op zijn minst een paar studenten koffie zien drinken. De meerderheid van de tieners consumeert op verschillende manieren cafeïne, maar de American Academy of Pediatrics meldt dat koffiedrinken bij adolescenten de afgelopen twintig jaar is toegenomen. Hoewel koffie en cafeïne in wezen geen voedingswaarde hebben, kan het drinken van koffie gunstig zijn voor sommige tieners. Lees dit artikel dus en koop meteen koffiecups om te kunnen genieten van alle voordelen die deze koffie cups je zullen bieden.

Minder vermoeidheid

Hoewel het moeilijk is om koffie als een heilzame stof voor tieners te beschouwen, kan de kwaliteit ervan als stimulerend middel een positieve invloed hebben op diegenen die moe worden van het evenwicht tussen school en deeltijdarbeid. Koffiedrinken kan voor snelle verlichting van slaperigheid zorgen, wat handig kan zijn voor tieners die moe kunnen zijn na een late nacht studeren voor een examen of een druk schema met deeltijdwerk in echt weekend.

Hulpmiddel voor sociale interactie

Sommige groepen tieners verzamelen zich om ongezonde redenen, zoals alcohol drinken of sigaretten roken. Samen zijn om koffie te drinken en te genieten van sociale interactie met hun leeftijdsgenoten is misschien niet het gezondste tijdverblijf maar het is veel gezonder dan alcohol of tabak. Onderzoeker-analist Kevin Osborn merkt op dat koffiedrinken door ouders als minder schadelijk wordt gezien dan het drinken van alcohol. Ook zegt hij dat koffiedrinken het mogelijk kan maken dat een tiener in een groep leeftijdsgenoten past, en het gevoel van acceptatie tijdens de tienerjaren kan het zelfbeeld aanzienlijk verbeteren.

Een geheugenversterking

Veel tieners brengen vaak een belangrijk deel van de week door in voorbereiding voor examens, presentaties en opdrachten. Het drinken van een enkele kop sterke koffie kan je geheugen verbeteren, volgens een studie van Nature Neuroscience uit 2014. Als een student moeite heeft met het onthouden van informatie voor schoolwerk, kan gematigd koffiedrinken het geheugen maximaal vierentwintig uur lang of zelfs langer.